KVIKK FIKS? Trebitene som holder den væskeavkjølte kondensatoren på plass i en Tesla Model Y.
KVIKK FIKS? Trebitene som holder den væskeavkjølte kondensatoren på plass i en Tesla Model Y.

Overraskelse i Tesla Model Y:

Viktig del festet med trebiter på ny Tesla-modell

Kunde la ut bilder av improvisert løsning på amerikansk Tesla-forum.

Publisert

Det var da den relativt ferske eieren av en Tesla Model Y demonterte plastdekselet i «frunken» (det fremre oppbevaringsrommet under panseret), at han oppdaget den mildt sagt overraskende løsningen.

Det rapporterer det svenske nettstedet Vi Bilägare.

Det var bilnettstedet the Drive som først meldte om saken etter å ha sett posten på TeslaMotorsClub.com.

Tesla fikk et meget godt resultat i annet kvartal i år og leverte en god del flere biler enn observatørene hadde regnet med.

Hastverk er lastverk ....?

Det var delvis fordi den amerikanske elbilprodusenten fremskyndet produksjonen av nettopp Model Y, den elektriske SUV-en som er et særdeles viktig produkt for dem.

Det førte blant annet til at svært mange kunder klaget over dårlig kvalitet på bilene de fikk, noe som kan tyde på at produksjonstakten har vært forsert utover det forsvarlige.

Årsaken til at den åpenbart relativt mekanisk kyndige bileieren hadde gitt seg i kast med delvis å demontere bilen var da også å forbedre tilpasning og justering mellom komponenter, som han ikke var fornøyd med.

Tydeligvis improvisert

Etter å ha oppdaget trebitene, som ser ut til å holde på plass en sentral del i bilens temperaturreguleringssystem, insinuerer han at det har gått fort i svingene for å oppnå de gode tallene Tesla kunne skryte av i sin kvartalsrapport.

– Her har noen løpt avsted til Home Depot (tilsvarende Maxbo eller Byggmakker hos oss, red. anm.), for å lykkes med tallene for annet kvartal. skriver han på nettforumet – med bildet vedlagt.

Og det ser vitterlig ut til å være avkappede stykker av (imitert) tre som er fastspent med metallbånd til den viktige metalldelen, tydeligvis for å holde den på plass.

Spekulasjonene har gått høyt på forumet om hva årsaken til den tilsynelatende improviserte konstruksjonen kan være.

Enkelte av forummedlemmene rapporterer om lignende oppdagelser - med bildedokumentasjon.

Ekspert er perpleks

Nettstedet Jalopnik, som har for vane å se litt mer skrått på bilverden enn andre bransjemedier, har kontaktet den kjente industrieksperten Sandy Munro for å få vite mer.

Munro er nemlig kjent for å plukke fra hverandre Teslas nye modeller for å studere konstruksjonen i detalj (her, for eksempel: Model Y), og viderformidle, som konsulent, sine analyser.

Han sier til nettstedet at han ikke tidligere har observert noen lignende løsning hos Tesla.

Han antar derfor at det dreier seg om det det ser ut som - nemlig en improvisert anordning for å korrigere en feil oppdaget under kvalitetskontrollen.

Tesla på sin side har i skrivende stund ikke kommentert det observerte fenomenet ...

Her er det oppsiktsvekkende innlegget:

<i>Skjermdump fra Tesla Motors Clubs forum</i>
Skjermdump fra Tesla Motors Clubs forum