SISTE REST: Det er cirka 100 nye Outlander igjen til salgs i Norge.

Japanerne «fryser» salget:

Renault redder Mitsubishi i Europa

Konsernsøsken Renault kommer inn som en midlertidig problemløser for Mitsubishi på det europeiske markedet.

Publisert Sist oppdatert

Det er snart et år siden vi fikk vite at Mitsubishi skulle stanse all videre utvikling av biler for salg på det europeiske markedet.

Det japanske konsernet med røtter fra 1870 bestemte seg for å fryse alt arbeid inn mot de kompliserte reglene og utslippskravene i Europa.

Det betød blant annet at den ladbare folkefavoritten Outlander kun hadde kort tid igjen her i Norge. Nå er det bare snaue 100 biler igjen, opplyser importøren.

Det vil riktig nok komme nye modeller til Europa med Mitsubishis karakteristiske trippeldiamant i grillen. Men med unntak av dekoren som kan klistres på grill og bakluke og ratt og girspak, vil dette være en Renault.

Renault danner som kjent en allianse med Mitsubishi og Nissan.

Mitsubishi Zoe?

– Mitsubishi skal kjøpe produksjon hos Renault. Dermed er vi sikret spennende modeller i uoverskuelig framtid, sier Rune Gjerstad, direktør i Motorgruppen, som importerer Mitsubishi.

Han svarer bekreftende på Motors spørsmål om det i praksis betyr at vi får se Renault-modeller med Mitsubishi-merker.

– En elektrisk Renault Zoe med Mitsubishi-logo, er det aktuelt?

– Ja, hvorfor ikke? svarer Gjerstad.

Produksjonsklar

Den litt mindre Mitsubishi Eclipse Cross skal overta posisjonen til Outlander her i Norge.

Denne modellen var mer eller mindre produksjonsklar for Europa da Mitsubishi tok sin beslutning, og skulle vært lansert tidligere, var det ikke for pandemien.

ERSTATTEREN: Mitsubishi Eclipse Cross skal overta rollen til legenden Outlander på det norske markedet.
FJERN DRØM: Nye Outlander ble lansert i USA i februar, men kun med stor bensinmotor – og dermed uaktuell for Europa. Det ryktes at det med tiden også skal komme en ladehybrid.

Dagens Outlander derimot, er nettopp erstattet av en helt ny modell på det amerikanske markedet. Denne har foreløpig kun bensinmotor – og er dermed uaktuell for Europa.

Veldig glade

Det ryktes at også denne vil komme som ladbar hybrid etter hvert, men inntil videre jobbes det ikke med å utvikle denne for Europa.

– Vi vet foreløpig ikke hva som er aktuelt av modeller framover. Men vi er veldig glade for at vi har kommet fram til denne løsningen med Renault, sier Gjerstad.

  • Motor har prøvekjørt Eclipse Cross. Den har både fordeler og ulemper sammenliknet med utgående Outlander. Dette kan du lese mer om i morgen.