SPEIL, SPEIL PÅ VEIEN DER: Lexus lanserer en ny patent for kameraspeil.
SPEIL, SPEIL PÅ VEIEN DER: Lexus lanserer en ny patent for kameraspeil.

Lexus med ny løsning:

Her er kameraspeilet som skal fikse blindsonetrøbbel

Sjekk det nye kameraspeilet til Lexus – med en løsning hvor bildeutsnittet endres når du slår på blinklyset.

Publisert

Lexus oppgraderer ES, merkets sedan-flaggskip som i 2018 kom i sjuende generasjon. Sedan er en krevende klasse for volumsalg i det norske markedet, med Tesla Model 3 og BMWs 3- og 5-serie som unntak.

Men selv om en fornyet ES blir hentet til Norge uten ambisjoner om å innta salgstoppen, så kommer den med en finesse verdt å kikke nærmere på: Kameraspeil, som kommer med utstyrsvarianten ES Luxury Tech.

Audi vakte stor oppmerksomhet da de i 2019 introduserte e-tron med kameraspeil som tilvalg, men siden kameraet var plassert i døra, var det mange som fant løsningen vanskelig å bli vant med.

Senere kom lille Honda e med en langt mer funksjonell løsning, der den digre skjermen som går fra dør til dør har kameraspeilet i hver ende – slik at sjåføren stadig har et blikk på veien.

Med ES kommer Lexus med sin variant:

Selve skjermen er plassert i en posisjon ganske lik den vi finner i Honda e, men i ES er den mindre og ikke så sømløst integrert. Finessen er at speilet zoomer ut når man slår på blinklyset for å varsle et filskift, og det kommer et bilde som viser om du har tilstrekkelig plass til å skifte fil. Potensielle medtrafikanter i blindsonen blir plutselig lett å få øye på.

Når du slår av blinklyset, zoomer kameraet inn til vanlig visning igjen.

Motor har bare testet løsningen i dagslys, men Lexus sier at det nye kameraspeilet særlig vil bedre sikkerhet ved at sikten i speilet bedres når det er mørkt eller vått.

PS: Nye ES kommer forøvrig med fjerde generasjon av Lexus' hybridteknologi, nye frontlykter, et justert fjæringsoppheng og nyeste versjon av Lexus sin sikkerhetspakke (Lexus Safety System +) – hvor kameraspeilet inngår som tilvalg.