MÅ FIKSES: Et stor antall BMW-er må fikse bremsene.

Bremseproblemer:

BMW tilbake­kaller 1,5 millioner biler

En feil i bremsene til en rekke modeller gjør at BMW både må holde igjen utleveringer av nye biler, og tilbakekalle et stort antall solgte biler.

Publisert

Det var under en intern kvalitetskontroll det ble oppdaget at det kan oppstå signalproblemer i elektronikken i bremsesystemet på enkelte biler. Hvis det skjer, går bremsessystemet inn i en modus som skal være feilsikkert, ifølge BMW.

Da ble det klart at utlevering av mer enn 100.000 nye biler omgående ble stanset.

I tillegg må et stort antall av BMW-er som er på veien, tilbakekalles. Det skal dreie seg om 1,5 millioner biler, ifølge NTB. Bremsene på de modellene tilbakekallingen gjelder, skal være levert av selskapet Continental.

– Sikkerhets­­tilbakekallingen påvirker omtrent 6000 norske kunder. Dette tallet inkluderer både kjøretøy som allerede er levert til kunder og kjøretøy som ennå ikke er levert. BMW Group er i ferd med å informere kundene som allerede har mottatt bilen sin, sa den norske BMW-importøren i en e-post til Motor da problemene ble avdekket i forrige uke.

NTB melder at dette vil gjøre antallet leverte biler i år vil bli noe lavere enn i fjor. BMW har samtidig skrudd ned forventningene til lønnsomheten i år.

Tilbakekallingen vil ha negative følger for salget i det siste halvåret i 2024. For tredje kvartal alene anslår selskapet at inntektene vil falle med et tresifret antall millioner euro.