TILBAKEKALLER: Problemer med bremsesystemet i en lang serie av modeller skaper utfordringer for BMW.

Stanser salg og tilbakekaller:

Full panikk-brems for BMW

En potensiell feil på bremsesystemet i både nye og gamle biler har fått alarmen til å gå hos BMW. Planlagt utlevering av mer enn 100.000 nye biler stanses omgående, ifølge nettsted.

Publisert

Samtidig er det klart at hundretusenvis av biler som er på veien, skal tilbakekalles for kontroll.

Det er en feil på bremsesystemet som er årsaken til problemene, skriver Carup.

Det var under en intern kvalitetskontroll det ble oppdaget at det kan oppstå signalproblemer i elektronikken i bremsesystemet på enkelte biler. Hvis det skjer, går bremsessystemet inn i en modus som skal være feilsikkert, ifølge BMW.

Hard på labben

Feilen fører til at bilens mister både ABS, samtidig som stabilitets­kontrollen (DSC) ikke lengre er tilgjengelig. Det kreves økt pedalkraft for å stanse bilen. 

Det kommer en feilmelding i displayet om bremsefeil, men bremsekraften forsvinner ikke helt. Sjåføren må bare trykke veldig hardt på pedalen.

I flere land har BMW-eiere tidligere i år fått en beskjed om mulig tilbakekallig, men nå skal problemet være så alvorlig at BMW har bestemt seg for å ta affære.

Det er ikke kommer noen oppfordring om å ikke bruke bilene inntil videre.

– Sikkerhets­tilbakekallingen påvirker omtrent 6000 norske kunder. Dette tallet inkluderer både kjøretøy som allerede er levert til kunder og kjøretøy som ennå ikke er levert. BMW Group er i ferd med å informere kundene som allerede har mottatt bilen sin, sier den norske BMW-importøren i en e-post til Motor.

Disse modellene rammet

Nettstedet Bimmer Today skriver at minst 175.000 biler omfattes av problemet i Tyskland, mens det i USA tilbakekalles om lag 287.000 biler – blant annet versjoner av 5-serie, i5, 7-serie, i7, X1, X2, X5, X6, X7 och XM.

I Europa er det inntil videre salgsstopp for versjoner av 2-serie Active Tourer, X1, X2, X5, X5 M, X6, X6 M, X7, XM, 5-serie, 5-serie Touring, 7-serie og 7-serie Protection.

Det samme gjelder for Rolls-Royce Spectre, MINI Cooper og MINI Countryman.