MYE Å SPARE: Men svenske verksteder er ikke alltid billigst. Foto: Jon Terje H.Hansen
MYE Å SPARE: Men svenske verksteder er ikke alltid billigst. Foto: Jon Terje H.Hansen

Samme reparasjon - ulik pris

Vi sparte nesten 10 000 kroner

Det kan være mye penger å spare på å ta en ringerunde til forskjellige verksteder. Vi sparte rundt 9950 kroner på å få gjort to større reparasjoner på bilen i Sverige sammenlignet med det dyreste pristilbudet vi fikk i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Men Sverige er ikke alltid billigst. Det billigste tilbudet fra et norsk verksted var nemlig kun rundt 3.500 kroner dyrere enn det billigste i Sverige.

Motor satte opp to vanlige reparasjoner i prisklassen 8.000 til 10.000 kroner: skifte kløtsj, skifte bremseskiver og –klosser og begge hjullagrene foran. Så innhentet vi pristilbud.

Fordi prisen avhenger av type bil, årsmodell og evt. utstyrspakke, og man må oppgi registreringsnummer for bilen det gjelder, tok vi utgangspunkt i journalistens Skoda Fabia 2007-modell.

I Norge valgte vi en Skoda-forhandler (Møller Bil), to av de store verkstedkjedene (Mekonomen og SnapDrive) og et verksted i Fredrikstad, nær svenskegrensen.

I Sverige kontaktet vi fire verksteder nær norskegrensen, blant annet en Skoda-forhandler (Nilsson Bil AB) og verkstedkjeden Mekonomen, som vi også fikk pristilbud fra i Norge.

Merkeverkstedene benytter kun originaldeler, mens de andre verkstedene bruker EU-godkjente deler av tilsvarende kvalitet.

 

Les også: Du kan spare penger på å få bilen reparert i Sverige, men du må kjenne tollreglene

Forutsetninger: Alle prisene er omregnet i norske kroner NOK (valutakurs 23.8.2017), og er inkludert moms.

 Les også: Er det verdt innsatsen?

Og sjekk NAF-advokatens råd!