POPULÆRE LADBARE: Hele 89 prosent av alle Mitsubishi Outlander og over 50 prosent av alle VW Passat som ble solgt i mai, var ladbare hybrider. Flere nye modeller bidrar til økt salg. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen
POPULÆRE LADBARE: Hele 89 prosent av alle Mitsubishi Outlander og over 50 prosent av alle VW Passat som ble solgt i mai, var ladbare hybrider. Flere nye modeller bidrar til økt salg. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen

Vraker bensin og diesel

Nå vil «alle» ha ladbare hybrid-biler

Mens salget av hel-elektriske biler synker, øker salget av ladbare hybrider kraftig. Det er familiebiler som Mitsubishi Outlander og VW Golf som er de mest populære, ikke de store monster-SUV-ene.

Publisert Sist oppdatert

Motor har testet: Så langt går de ladbare bilene på strøm.

Hittil i år har salget av ladbare hybrid-biler økt med 237 prosent sammenliknet med de fem første månedene i fjor. Helt på topp i mai finner vi familiebilen Mitsubishi Outlander, med 490 biler. Det betyr at 89 prosent av alle Mitsubishi Outlander-modeller som selges er ladbare hybrider. VW Golf kommer på en andreplass, der 25 prosent er ladbare hybrider. Bare 16 prosent av VW Golf-modellene hadde dieselmotor.

Les også: Vi har kjørt hydrogenbilene på norske veier

Forklaringen til den kraftige økningen i salget av ladbare hybrider, er at disse kan lades hjemme, kjøres elektrisk på daglige småturer og får hjelp av bensinmotoren på langtur – altså en elbil uten rekkeviddeangst. Det har også å gjøre med at det har kommer flere nye modeller på markedet de siste månedene.

Les også: Nå kommer elebilene med lang rekkevidde

Samtidig med den kraftige økningen av ladbare hybrid-biler, synker salget av rene elektriske biler. I mai sank salget med 23,7 prosent og hittil i år har det gått ned med 10,9 prosent, sammenliknet med samme periode i fjor.

DE MEST POPULÆRE LADBARE HYBRIDENE

1. Mitsubishi Outlander                      2.322

2. Volkswagen Golf                     1.820

3. Audi A3                                     955

4. Volkswagen Passat                931

5. BMW X5                                    571

Salget de fem første månedene i 2016. Kilde Opplysningsrådet for Veitrafikken.