ETTERTRAKTET: Mercedes EQS blir møtt med stor interesse her i Norge.

El-Mercedes til millionen:

Har allerede oppnådd bedre salgstall enn legenden

Den store Mercedesen med nærmere 80 mils rekkevidde viser seg mer ettertraktet enn selv de største optimistene spådde.

Publisert

Kun kort tid etter at det ble åpnet for bestillinger av EQS, har salget overgått selveste S-klasse i legendens beste år, melder Mercedes-Benz her hjemme.

– Vi har naturlig nok hatt store forventninger til EQS, men tallene og tempoet har overgått selv våre mest optimistiske scenarier, sier kommunikasjonsdirektør hos importør Bertel O. Steen, Audun Hermansen.

708 kilometer

Han legger til at de også har en interesseliste med et firesifret antall kunder som er svært entusiatiske.

Rimeligste EQS heter 450+, med en startpris på 935.000 kroner. Den har bakhjulsdrift, 333 hester og også best rekkevidde: 780 kilometer, takket være et batteri med nettokapasitet på 107,8 kWt.

GÅR LANGT: En bakhjulsdrevet EQS kan passere 80 mils rekkevidde under gode, sommerlige forhold. Skal du ha bilen på bildet, med firehjulsdrift, må du trekke fra over 10 mil.

Under millionen

Det kan hurtiglades på opptil 200 kW. I følge Mercedes skal det dermed være mulig å oppnå en rekkevidde på nye 300 kilometer på kun 15 minutter.

Det er med andre ord mulig å komme seg under millionen med vinterdekk og ørlite ekstra, og få en rekkevidde mange vil strekke seg etter de kommende årene.

Men skal du ha denne luksusen på instrumentpanelet, må du punge ut med litt mer.

Utgaven med firehjulstrekk heter EQS 580 4MATIC, og har en startpris på 1.162.000. Den har 524 hester og en rekkevidde på 675 kilometer (WLTP), Akselerasjonen fra 0 til 100 km/t går på 4,3 sekunder.