RASKT: Bare etter noen måneder på markedet får BMW iX3 en tydelig oppgradering.

Kommer standard som M Sport:

El-SUV-en til BMW får tidenes raskeste facelift

En av Motors testfavoritter blir enda litt bedre i løpet av året. Eller enda litt tøffere, er vel mer korrekt.

Publisert Sist oppdatert

Rent teknisk skjer det ingenting med modellen som for mange er en drømmebil, forutsatt at man ikke trenger firehjulsdrift eller klasseledende hengerkapasitet. Her kan du lese hele Motors test av iX3.

Men liker man utstyrslinjen M Sport på BMW – noe de aller fleste gjør, i følge bestillingene – så blir den elektriske SUV-en enda et hakk tøffere å se på.

Inspirert

Oppgraderingen skjer bare noen måneder etter at de første bilene har kommet på veien. For når BMW oppgraderer dagens X3-serie, som kom på markedet for fire år siden, så inkluderer de også den elektriske versjonen.

Den vil da komme i tre utgaver med utstyrsgraden M sport som standard. Utstyret er inspirert av høyytelselsebilene fra BMW, med bokstaven M for Motorsport som et viktig lite kjennetegn.

TØFFERE: Nytt lyktedesign og en annen form på beskyttelsesplaten på støtfangeren, kjennetegner den oppgraderte versjonen av iX3 bakfra.

Forblir urørt

Men inspirasjonen begrenser seg til visuelle effekter og detaljer. Motor og understell og annet prestasjonsfremmende forblir urørt.

Designmessig får oppgraderte iX3 mer markerte linjer i støtfangeren og noen endrede detaljer i grillen.

LED-frontlyktene leveres med LED Matrix-funksjon som standard, men kan også bestilles med laserlys, som gir fjernlysene en rekkevidde på opptil 650 meter i hastigheter over 60 km/t.

Bakfra kjennetegnes utstyrsversjonen av et nytt lyktedesign med tredimensjonale konturer og en ny beskyttelsesplate under støtfangeren.

Laste ned selv

Innvendig har modellen fått en oppdatert infotainmentskjerm, samt sportsseter i kunstskinn, sportsratt og antrasitt taktrekk som standard.

Bilen er trådløst oppkoblet, og ny programvare og nye tjenester kan lastes direkte ned til bilen av kunden selv. Smarttelefoner kan kobles til bilen gjennom både Apple CarPlay og Android Auto.

iX3 tilbys med tre utstyrspakker, alle med M Sport-effektene. «Charged» til 578.000 kroner, «Charged Plus» til 638.000 og kampanjemodellen «Fully Charged» til 630.000 (alle priser inkl. levering).

Viderefører

– Vi har meget positive erfaringer med å tilby alle våre elektriske modeller med ferdige utstyrspakker. Vi viderefører naturlig nok denne løsningen for nye BMW iX3 M Sport. Kundene kan velge mellom tre forskjellige utstyrspakker, hvor selv standardmodellen («Charged») er svært godt utstyrt, sier kommunikasjonsdirektør i BMW i Norge, Marius Tegneby.

DETALJER: Førermiljøet passer de fleste svært bra, men betjeningsskjermen er oppdatert, og setene har fått siste generasjon kunstskinn.