NESTE FRA BMW: Her er bilen som BMW-sjef Harald Krüger virkelig skal utfordre Tesla med, i Vision Dynamics. Foto: BMW
NESTE FRA BMW: Her er bilen som BMW-sjef Harald Krüger virkelig skal utfordre Tesla med, i Vision Dynamics. Foto: BMW

Frankfurt-utstillingen: Presenterte i Vision Dynamics

BMW ruller frem sin Tesla-killer

Dette er BMW-konseptet som skal gå i strupen på Tesla: i Vision Dynamics ble presentert på Europas største bilmesse mandag. Den kan være på veien allerede i 2018.

Publisert Sist oppdatert

BMW har lansert en elektrisk storsatsing på trappene, med 25 ladbare modeller, hvorav 12 helelektriske, innen 2025. Populære i3 kommer i oppgradert versjon i høst.

Neste bil blir trolig en fullelektrisk firedørs modell som plasserer seg mellom i8 og i3, i Vision Dynamics.

Modellen som ble presentert i Frankfurt mandag har 600 km rekkevidde, gjør 0-100 på under fire sekunder, og har en toppfart på drøyt 200 km/t.

Det nøyaktige tidspunktet for lansering er uvisst.

– Men når vi viser et konsept fra BMW vet du to ting: Den virkelige bilen vil likne. Og den kommer snart, sier BMW-direktøren Ian Robertson.

Les også: Nå oppgraderer BMW sin elektriske storselger

– Så nå er målet å ta Tesla?

– Jeg tror det like mye er snakk om at Tesla har mål om å ta oss. Vi er klare til å slå til nå. Vi har ti års erfaring med utvikling av elektriske biler, og i løpet av året kommer 200 000 elektrifiserte BMW’er til å være på veien, halvparten er solgt i år. Vi skal bli den ledende produsenten av elektrifiserte biler, sier han.

BMW varsler at de kommende el-modellene vil ha rekkevidde opp mot 700 km, mens plug-in-hybridene vil gå opp til 100 km elektrisk.

– Det nye testregimet vil gi oss nyttige erfaringer. Jeg tror 600 km vil være bra for mange. Antagelig vil det nok bli et spørsmål om hvor lenge du må lade, ikke hvor ofte, sier Robertson.

IAA-utstillingen i Frankfurt er verdens største bilutstilling.

– Mange kommer hit for å fortelle hva de skal gjøre i fremtiden. Vi gjør det nå. Denne konseptbilen vi presenterer i dag er et resultat av det vi har gjort med i-brandet de siste 6-7 årene, avslutter han.