SIER OPP: Polestar-sjefen Thomas Ingenlath besøkte Oslo da Polestar åpnet et visningsrom i Oslo sentrum.

Sveriges radio:

Polestar-sjefen fikk sparken

Etter sju år måtte Thomas Ingenlath gå nærmest på dagen.

Publisert Sist oppdatert

Den karismatiske tyskeren har vært administrerende direktør helt siden Polestar for sju år siden ble et selvstendig merke under Geely/Volvo, med fokus på elbiler. 

I dag ble det offentlig at han har sagt opp jobben fra og med 27. august. 

Ifølge svenske Ekot, nyhetssendingen til Sveriges Radio, har Ingenlath fått sparken, etter en periode sviktende resultater og oppsigelser.

Tyskeren vil bli erstattet av landsmannen Michael Lohscheller fra 1. oktober. 

Mer stabilitet

Lohscheller betegnes som en bransjeveteran, og knallhard på resultater. Han har blant annet vært finansdirektør i både Mitsubishi og  Volkswagen-gruppen – og senere administrerende direktør i Opel, vietnamesiske Vinfast og amerikanske Nikola.

VOKSER: Polestar 3 og Polestar 4 (bildet) er nylig lansert, og snart å se på norske veier.

Han har med andre ord skiftet beite på ulike kontinenter i løper av kort tid. Forhåpentligvis slår han seg til ro i Polestar og sørger for mer stabilitet også på børsen

Ingenlath sier han er veldig stolt av det Polestar har oppnådd.

– Vi hadde visjonen om et elektrisk premiummerke som setter ytelse og design i sentrum. Og drømmen ble virkelighet. Vi har nettopp lansert Polestar 3 (les Motors prøvekjøring) og Polestar 4 (les Motors prøvekjøring), vi produserer på to kontinenter. Takk til alle som har bidratt så langt på denne reisen. Jeg ønsker Michael og teamet det beste for neste kapittel av Polestar, sier han.

Oppdatert 28. august kl. 16.31 med at Ingenlath fikk sparken.