NYE MODELLER: Samtidig med at børsverdien til Polestar har snudd en negativ trend, lanseres Polestar 3 og Polestar 4 (bildet).

Har passert én dollar:

Rask vekst for Polestar-aksjen

Den kinesiskeide bilprodusenten Polestar har vært under press fra Nasdaq, grunnet lav aksjeverdi. Nå har aksjen kommet seg over grenseverdien.

Publisert

Polestar har tidligere i år blitt advart av Nasdaq-børsen, fordi selskapets aksjeverdi duppet under én dollar, noe som medfører utestengelse.

De siste tre ukene har aksjen skutt fart, verdimessig, og har gått opp 63 prosent, melder Carup. Dermed har den passert den viktige dollargrensen.

Carup kaller Polestar en av «de største boblene, noensinne, i svensk forretningshistorie.»  Dette begrunnes i at Polestar på det meste var verdsatt til 290 milliarder svenske kroner, mens børsverdien de siste to årene har rast med 275 milliarder.

Verdien skal nå være 1,03 dollar per aksje, noe som gjør at selskapet ikke blir kastet ut av Nasdaq, vel å merke hvis den holder seg på riktig side av én dollar i tiden som kommer.

Les også:  Polestar leverte svakere enn ventet

Årsaken til oppgangen skal være noe uklar, men det spekuleres i at det i den senere tiden har blitt omsatt et stort volum etter at den svenske banken SEB har tvangssolgt aksjer som har vært delt ut til eierne av Volvo Cars.

Volvo Cars har solgt seg ned fra en eierandel på 49 prosent til 18 prosent.

Det er dog noen skjær i sjøen for Polestar. Selskapet har høy gjeld og trenger ytterligere finansiering i løpet av 2024. I tillegg blir de truffet av straffetoll fra USA, EU, og nå nylig Canada.

I Norge har Polestar en positiv salgsutvikling i 2024. 1364 leverte, nye, biler så langt i år, er 40 prosent bedre enn i fjor, ifølge tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken. Og de to nye modellene, Polestar 3 og 4, er i startgropa når det gjelder utleveringer.