NYE TIDER: Kravene til lave utslipp vil også gi lave priser, mener Klaus Zellmer.

Toppsjef Zellmer:

Skoda varsler tidenes pris­krig på elbiler

Rabattene og priskuttene vi opplever i dag, er bare starten på en historisk tøff kamp om elbilkundene, mener Skoda-sjefen.

Publisert

Noen dager etter at Skoda offentliggjorde en startpris på under 300.000 kroner for den nye kompakte familielbilen Elroq (les mer her), varsler Skoda-sjef Klaus Zellmer tidenes priskrig på utslippsfrie biler.

Bilprodusentene mobiliserer kraftig for å tilfredsstille EU-kravene til utslipp, og slippe gigantbøter. Det kommer naturligvis kundene til gode i form av lavere priser.

Pris viktigst

– Alle kommer til å forsøke å nå målene som er satt. Det vil skape en konkurranse på pris som vi ikke har sett før, sier han til den tyske nærings-og finansavisen Handelsblatt.

På mindre insentivtunge markeder enn det norske, oppgis den høyere innkjøpsprisen som det viktigste argumentet for ikke å kjøpe en elbil. Det ønsker Zellmer å gjøre noe med.

PRESSER PRISEN: Nye Skoda Elroq har fått en startpris på under 300.000. Til sommeren kommer den også med firehjulsdrift.

Priset likt

Han sier at Skoda nå for første gang vil prise en elbil på nivå med en tilsvarende fossilbil i Tyskland, og sammenlikner nye Elroq med den etablerte bensin- og dieselbilen Skoda Karoq.

– Justert for utstyr, er de to modellene nå priset likt, sier han.