SNART NY? Tesla forbereder oppgradering av Model Y, her en Performance-utgave.

Neste versjon av Model Y:

– Nå starter opp­graderingen av Teslas bestselger

Tesla har startet siste fase av forberedelser til å rulle en oppgradert versjon av Model Y, hevder en kinesisk bilblogger.

Publisert

Den første, begrensede testproduksjonen starter ved fabrikken i Shanghai denne uken, skriver bloggeren 胖虎Shawn (Fat Tiger Shawn) på sin Weibo-konto.

I første omgang skal det produseres 12 eksemplarer av bilen per dag, og det er ikke ventet at nye Model Y kommer på markedet før mot slutten av året, melder Electrek.

En oppgradert versjon av Model Y har vært omtalt med kodenavnet «Juniper» i Tesla-kretser nesten helt siden bilen kom i produksjon ved Fremont-anlegget tidlig i 2020. 

Selv om Model Y har blitt en suksess uten sidestykke for Tesla, har store forventninger bare blitt enda større etter at oppgraderingene av Model 3 fikk en overraskende god mottakelse.

Bilfabrikantene har ulik praksis med hensyn til hvor omfattende oppgraderinger modellene får, og Tesla tilhører den gruppen som ikke gjør for store endringer.

BILBLOGG: Det er ikke første gang det meldes om en ny Model Y, her er beskjeden fra bloggeren Fat Tiger Shawn.

Følger M3?

Det er ventet at Model Y får mye av de samme forbedringene som Model 3, altså betydelig bedre støydemping, en ny front og et stivere karosseri – og kanskje også et farvel til blinklysbryteren slik vi kjenner den. På Model 3 er blinklysetbryteren nå på selve rattet.

De første modellene av Model Y som ble importert til Norge, var produsert ved fabrikken i Shanghai, men nå skjer det meste av Europa-produksjonen ved anlegget i Grünheide utenfor Berlin.

PS: Model Y er Norges suverent mest populære bil, hittil i år med over 13.000 førsteregistreringer – mer enn dobbelt så mye som neste bil på listen.