MER SANNSYNLIG NÅ: Fremtiden til Rivian R2 ser plutselig lysere ut.

Partnerskap:

VW investerer stort i Rivian

Volkswagen blar opp enorme summer for å inngå et samarbeid som kan gi Rivian nødvendig fart og VW tilgang til nye ressurser.

Publisert

Volkswagen investerer umiddelbart en milliard dollar i det nye partnerskapet. Dette vil senere øke til fem milliarder dollar, skriver Reuters.

Tradisjonsrike Volkswagen og den amerikanske produsenten av elektriske SUV-er og pickuper har like store eierinteresser i et nyoppstartet fellesforetak. 

Her skal de dele programvare og elbil-arkitektur.

R2, så Porsche & Bentley

Ifølge Rivian-sjef Robert Scaringe gir VW-investeringen ressurser nok til å gjennomføre den planlagte lanseringen av R2, en mindre SUV som formodentlig blir produsentens forsøk på en volummodell. Målet er at bilen skal være klar for salg i 2026.

Rivian skal lisensiere sine patenter til fellesforetaket, og R2 blir den første bilen med programvare herfra. 

Siden vil modeller fra Volkswagen-konsernet få samme programvare. Om dette inkluderer innstegsmodeller med Skoda- og Volkswagen-logoer, er uklart – merkene som nevnes, er Audi, Porsche, Lamborghini og Bentley.

Åpner dører?

Reuters har snakket med en rekke analytikere som beskriver samarbeidet slik: 

● Rivian trenger penger, og Volkswagen vil dessuten bidra til å åpne dører mot Europa og Asia. 

● Volkswagen, på sin side, trenger programvare. Den foreløpige satsingen gjennom underselskapet Cariad kan ikke kalles en suksesshistorie.

Etter kunngjøringen steg Rivian-aksjen kraftig ... mens Volkswagen-aksjen sank.

(©NTB)