STORT: Rossmann har over 60.000 ansatte

«Uforenelige verdier»:

Tysk firma dropper Tesla etter Musks Trump-støtte

Elon Musks uttalelser gjør at apotekgiganten Rossmann ikke vil ha flere biler fra Tesla.

Publisert

Tyske Rossmann er en av de største apotekkjedene i Europa, med 62.000 ansatte og 4700 butikker. I en pressemelding forteller selskapet at de ikke kommer til å anskaffe flere Teslaer til sin bilpark: 

«Denne avgjørelsen er basert på uforenligheten mellom uttalelsene til Tesla-sjef Elon Musk og de verdiene som Tesla representerer med sine produkter.»

– Elon Musk legger ikke skjul på at han støtter Donald Trump. Trump har gjentatte ganger omtalt klimaforandringer som en svindel – denne holdningen står i sterk kontrast til Teslas oppdrag om å bidra til miljøvern gjennom produksjon av elbiler, sier Raoul Roßmann, talsperson for ledelsen.

Ikke alene

Selskapet sier de «av hensyn til bærekraft og ressursbevaring» fortsatt skal benytte den nåværende bestanden av Tesla-kjøretøy, men at de i framtiden kommer til å velge biler fra andre produsenter.

Automotive News melder at Rossmann i dag har 800 biler i sin firmaflåte, hvor 34 er fra Tesla. Selskapet kjøper rundt 180 nye biler hver år.

Rossmann er ikke alene om å droppe Tesla. Det tyske programvare­selskapet SAP, med over 100.000 ansatte, kunngjorde tidligere i år at de vil slutte å tilby Teslaer til sine ansatte, grunnet svingende priser som gjør flåteadministrasjonen komplisert. 

Bilutleiefirmaet Sixt uttalte også at de gradvis vil fase ut Teslaer fra sin flåte av lignende grunner.