GJØR EN FORSKJELL: Billigere modeller kan snu trenden for elbilene, tror en lobbygruppe. Som Citroën ë-C3

Billigbilene kommer:

Tror på dobling av elbilsalget

Når billig-elbilene straks kommer, ventes det en kraftig økning av salget i Europa.

Publisert

Elbiler biler kan nå en markedsandel på opptil 24 prosent i Europa neste år, når bilprodusenter begynner å lansere rimeligere modeller, tror lobbygruppen Transport & Environment, ifølge Automotive News.

De tror billigere modeller vil gjøre at nedgangen i etterspørselen etter elbil vil snu.

Gruppen sa at den forventer «rask vekst» i salget av elbiler, med henvisning til sin egen analyse av bilsalg i første halvår og prognoser.

Fra januar til juli i år utgjorde elbiler 12,5 prosent av alle nyregistreringer av biler i EU, ifølge bransjeorganisasjonen ACEA.

For øyeblikket sliter mange av de europeiske bilprodusentene med elbilsalget, som en følge av reduserte insentiver i flere land og introduksjonen av stadig flere kinesiske elbilmodeller i Europa.

Transport & Environment mener bilprodusentene bør fortsette med planene om å produsere billige elbiler. Av modellene som er rett rundt hjørnet er Citroën ë-C3 og Renault 5.

Gruppen oppfordrer også EU til å gjøre mer for å understøtte elbiletterspørselen, med tiltak som setter mål for bedriftsflåter, bedre ladeinfrastruktur og gunstige leasingprogrammer.