GJEMT I LUKA: Sporingsbrikker blir plassert i luker og hulrom i dyre biler.

Bruker AirTags i biltyveri:

Slår alarm om Apples sporingsbrikker

AirTags, Apples populære sporingsenheter, er brukt i en serie tyverier av luksusbiler, rapporterer kanadisk politi.

Publisert

Mange har blitt vant til å bruke AirTags, Apples små brikker som gjør det lett å holde orden på nøkler eller andre gjenstander som ofte blir forlagt.

Men de kan også brukes til det helt motsatte av hva de er laget for.

De lokale politimyndighetene i byen Aurora like nord for Toronto sier at de har registrert fem tilfeller hvor tyver i det skjulte har plassert en AirTag i en dyr bil mens den stod parkert på en stor parkeringsplass eller ved et kjøpesenter, for senere å kunne lokalisere og stjele den.

USKYLDIGE SMÅ: Slik ser en AirTag ut, den lille brikken er på størrelse med en mynt, tåler vann, og har et batteri som gjerne holder i ett år.

Apple lanserte AirTag i april i år. De små brikkene kan festes til en nøkkelring eller veske, slik at gjenstanden alltid kan spores fra telefonen din, samtidig som lokaliseringsdataene forblir private og anonyme med gjennomgående kryptering.

AirTags ble raskt et populært «verktøy» for tyver, og Apple gjorde tiltak for å trygge sikkerheten ved bruk av brikkene. Opprinnelig begynte en AirTag å pipe når den hadde vært borte fra eieren i tre dager, senere er det endret til at den piper når det har gått mellom 8 og 24 timer etter at den utenfor eierens rekkevidde.

Det har ikke vist seg effektivt nok til å stanse biltyveriene, fastslår politiet i Aurora.