NYE MODELLER: Med to nye modeller på vei inn i markedet, tror Polestar på vekst i tiden som kommer.

Liten bedring, men:

Polestar gikk 190.000 i minus per leverte bil

Polestar kan vise til et noe bedre resultat i andre kvartal enn i starten av året, men tallene er fortsatt svært røde.

Publisert Sist oppdatert

Polestars resultat fra andre kvartal viser en bedring sammenliknet med første kvartal, men selskapet er langt unna gode resultater.

Det ble levert 13.150 biler, som er 82 prosent bedre enn første kvartal, men svakere enn tilsvarende tall fra i fjor. Totalt etter et halvt år er tallet 20.371, melder Polestar i en pressemelding.

Omsetningen gikk ned med 319,6 millioner dollar, tilsvarende 3,6 milliarder kroner, en nedgang på 26 prosent. Driftsunderskuddet var på 2,54 milliarder kroner. Det betyr at de tapte cirka 190.000 kroner per solgte bil forrige kvartal.

Hovedårsaken skal være «lavere globalt bilsalg og høyere rabatter i et konkurranseutsatt marked.»

Venter bedring

Det er likevel noen lyspunkter. Salget i USA, Sverige, Norge og Tyskland skal ha et «sterkt momentum». I tillegg er de i helt i startfasen av markedslanseringen til Polestar 3 og 4.

I Norge hadde Polestar en leveringsvekst på 165 prosent i første halvår, sammenliknet med samme periode i 2023, med 1204 biler – ifølge tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken. For andre kvartal var veksten på 245 prosent.

Polestar 3 lages på fabrikken i Sør-Carolina i USA, hvilket gjør at modellen unngår straffetoll i de viktige markedene EU og USA.

Introduksjonen av de to nye modellene gjør at selskapet forventer en sterkere andre halvdel av 2024, særlig i fjerde kvartal, når produksjonen og leveringene av bilene har kommet skikkelig i gang.