ÉN AV FLERE: Dette er en Lucid-grovskisse av den kommende mellomstørrelse-SUV-en.

Oppjusterer:

Lucid kommer med tre billigere modeller

At Tesla Model Y skulle få en konkurrent fra Lucid, var kjent. Nå bekrefter selskapet at det kommer enda to modeller som blir billigere enn luksusbilen Air.

Publisert

Den amerikanske elbilprodusenten Lucid har så langt fulgt følgende timeplan, i grove trekk:

NESTE ÅR: Lucid Gravity. Foto: LUCID

2021–: Lansering og levering av Air.

Rundt årsskiftet: Air Pure RWD, en billigere versjon.

2025: Den større SUV-en Gravity.

Sent 2026 eller tidlig 2027: En ennå ikke navngitt mellomklasse-SUV.

Det er med sistnevnte Lucid formodentlig vil ta opp kampen om volummarkedet, der Tesla Model Y per nå er storselgeren.

Nå opplyser Lucid at det finnes enda to modeller på skisseblokka. Alle tre skal bli billigere enn Gravity, Air og sistnevntes «innstegsutgave» med bakhjulsdrift.

LUCID-SJEF: Peter Rawlinson.

Selskapets toppsjef Peter Rawlinson har tidligere hintet om den åpenbare veien å gå – en konkurrent til Model 3 i tillegg. Men disse planene er i veldig liten grad blitt konkretisert. 

Carbuzz har fått Lucids design- og merkesjef Derek Jenkins i tale, og derfra kommer litt ny informasjon. Ekstremt åpen er Jenkins ikke, men han bekrefter stilletiende «Model 3»-planen og forteller at det blir enda en modell – totalt tre, altså – i et lavere prissegment.

– Bilene vil være «yngre» og mer sportslige, tilføyer han.

Den tredje modellen vil ikke Jenkins si mye om. Han avviser at det kan bli en stasjonsvogn («selv om vi absolutt har utforsket muligheten»). Og selskapets toppsjef Peter Rawlinson har tidligere vært skeptisk til å kaste seg inn i pickup-markedet. For egen regning gjetter derfor Carbuzz på en mindre sportsbil.