PÅ HANDIKAP-PLASS: Slik sto kvinnens bil parkert utenfor sykehuset.

Parkeringstrøbbel:

Kommunen hadde ikke måkt – MS-pasient fikk bot

Trondheim kommune hadde ikke måkt fortauene. Dermed parkerte en sykehuspasient på handikap-plass – og fikk bot.

Publisert

For å kunne parkere på parkeringsplasser for forflytningshemmede må man ha en parkeringstillatelse. 

Likevel valgte en MS-syk kvinne å parkere på en slik plass da hun hadde time på St. Olavs hospital i Trondheim en februardag i år.

Kvinnen er normalt for frisk til å få handikap-parkering, opplyser hun. Men da hun hadde timen på sykehuset, var helsen så dårlig at hun måtte bruke rullestol.

Denne dagen hadde det falt mye snø, og kommunen hadde ikke måkt fortauene, ifølge kvinnen.

Hun kunne dermed ikke bruke de ordinære parkeringsplassene, fordi hun ikke kom seg bortover fortauene med rullestolen sin. Det var heller ingen parkeringsplasser i parkeringshuset under tak.

Nektet å ettergi

Parkeringsbetjenten fra det kommunale selskapet Trondheim Parkering ga kvinnen bot på 990 kroner.

Kommunen nektet også å ettergi boten, fordi de mener det ikke er opp til den enkelte bilfører å avgjøre om man kan bruke parkeringsplassene reservert for forflytningshemmede.

Dessuten er det diskriminerende overfor de som har slik tillatelse at andre parkerer på handikap-plassene, mener kommunen.

Avslo klage

Kvinnen klaget dermed til Parkeringsklagenemnda, som behandler klager på parkeringsbøter. 

Nemndas flertall på to representanter har avslått klagen. De støtter det kommunale parkeringsselskapets syn om at man ikke kan bruke en HC-plass basert på egen oppfatning.

Mindretallet i nemnda, representanten fra Forbrukerrådet, mente imidlertid det var urimelig at kvinnen skulle betale boten.