IKKE POPULÆR NOK NÅ: Produksjonen av Fiat 500e vil bli satt på hold i en måneds tid. Bildet er fra Mirafiori-fabrikken i Torino.

For lav etterspørsel:

Fiat 500e settes på pause

Ordreboken er tynn, og Fiat lar derfor samlebåndene stå i ro i en periode.

Publisert

– Tiltaket er nødvendig på grunn av for få bestillinger i øyeblikket. Det henger sammen med det vanskelige elbil­markedet i Europa akkurat nå, noe alle produsenter, og særlig de europeiske, opplever.

Det er forklaringen Fiat-eier Stellantis sendte ut sammen med meldingen om at produksjonen av Fiat 500e blir satt på pause i fire uker, fra i dag (13. september).

«Vi jobber hardt for å klare oss gjennom denne tøffe overgangsfasen», sto det også i meldingen fra Stellantis, som ble gjengitt av Reuters.

Stellantis bekreftet i sommer at en hybridversjon av samme bil blir et av tiltakene. 

Fiat går altså motsatt vei: Der mange elbiler, særlig de tidlige, tok utgangspunkt i en plattform laget for forbrenningsmotorer, setter i praksis Fiat en bensinmotor inn i 500e. Bakgrunnen er at den eksisterende, bensindrevne 500-modellen er utdatert. Les mer om det i artikkelen nederst i denne saken.

500e lages ved Mirafiori-anlegget i Torino, som får oppgraderinger i størrelsesordenen 100 millioner euro i løpet av de neste par årene. 

Både hybrid-produksjonen og utviklingen av nye, bedre batterier skal foregå her.