BOT: Dag Rune Flåten har fått 70.000 kroner i mulkt, blant annet på grunn av denne tekstmeldingen.

Dag Rune Flåten:

Får tvangs­mulkt på 70.000 kr for SMS-er til bileiere

Dag Rune Flåten er ilagt tvangsmulkt på 70.000 kroner for å ha brutt forbudet om å sende ut tekst­meldinger til bileiere.

Publisert

– Får du tekstmelding fra denne mannen, må han nå betale 5000 kroner i bot, skrev Motor i april, etter at Markedsrådet stadfestet et vedtak fra Forbrukertilsynet.

Forbrukertilsynet vedtok noen måneder i forveien at Dag Rune Flåten forbys å sende ut tekstmeldinger eller annen elektronisk kommunikasjon til bileiere, med oppfordring om å bli med på ulike massesøksmål mot bilprodusenter – mot å betale et gebyr til Flåten og hans klagefirma.

14 klager

Forbrukertilsynet har mottatt 14 henvendelser fra bileiere som har mottatt ytterligere tekstmeldinger eller eposter. 

På bakgrunn av dette har Forbruker­tilsynet vedtatt at Flåten skal ilegges en tvangsmulkt på 70.000 kroner for brudd på deres vedtak.

– Tekstmeldingene er sendt ut uten at det foreligger et gyldig samtykke på forhånd, skriver Forbrukertilsynet i et brev til Flåten.

Motor har flere ganger omtalt Dag Rune Flåtens virksomhet, senest tidligere i høst, da han tapte nok en rettsrunde i Borgarting lagmannsrett.

Avviser

Forbrukertilsynet varsler Flåten om at han også ved fremtidige brudd vil bli ilagt tvangsmulkt på 5000 kroner for hver tekstmelding eller epost som han sender ut.

I sin klage på vedtaket, som Motor har fått kopi av, skriver Flåten at ingen av de innklagede forholdene har funnet sted etter at Markedsrådet stadfestet forbudsvedtaket fra Forbrukertilsynet.

– På dette grunnlag avvises samtlige foreslåtte bøter, skriver Flåten.

Hans klage er under behandling.

Tvangsmulkt er en reaksjonsform som Forbrukertilsynet bruker ved behov. I 2023 ble det fattet vedtak om tvangsmulkt eller overtredelsesgebyr i totalt 25 tilfeller, ifølge Forbrukertilsynets årsmelding.