SOLGTE MEST: Skoda Enyaq er for øyeblikket Danmarks mest populære personbil.

Elbiler i vinden:

Elektrisk milepæl i Danmark

Et flertall av danske nybilkunder velger elektrisk.

Publisert

Salget av nye elbiler i Danmark brøt en symbolsk grense i august. Over halvparten av alle nye biler, nærmere bestemt 55 prosent, var elektriske.

– Vi har nådd et punkt hvor mer enn halvparten av de nye bilene i Danmark går på strøm, og det er gode nyheter for den grønne omstillingen. Vi forventer at utviklingen snart vil ta et nytt skritt fremover når kommunene får mulighet til å innføre nullutslippssoner, sier Mads Rørvig, administrerende direktør i Mobility Denmark, i en pressemelding.

Mobility Denmark er bransjeorganisasjonen for bilprodusenter, bilimportører, ladeoperatører, finansierings- og leasingselskaper, samt bildelings- og bilutleietjenester i Danmark.

Det ble levert ut 7050 elbiler, en vekst på 48 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Mens totalsalget var 1,5 prosent svakere enn for ett år siden.

Elbilene var også øverst på modellstatistikken. Skoda Enyaq var mest populær med 670 biler, foran Tesla Model Y med 572 biler. På tredjeplass kom fossilbilen Volkswagen T-Roc med 510 eksemplarer.

Sju av de ti mest solgte bilmodellene av elektriske.

Samtidig har mengden elbiler i Danmark nådd ti prosent av totalbestanden. I Norge er den på 26 prosent, ifølge statistikken til Elbilforeningen.