STIL: Mange av dagens BMW-modeller har en ganske voldsom framtoning. Skytop er mer dempet i uttrykket

Begrenset opplag:

BMW lager spesialmodell

Skytop er en roadstermodell for de få og temmelig rike.

Publisert

Under det eksklusive entusiastarrangementet Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2024 ved Comosjøen i Italia på forsommeren, viste BMW fram modellen Skytop.

Nå forteller selskapet av de skal lage bilen en i et begrenset opplag på 50 eksemplarer. 

BMW har tidligere gjort det samme med spesialmodeller som har debutert på  Concorso d’Eleganza Villa d’Este. I 2022 var det BMW 3.0 CSL som havnet i garasjen til noen få.

Feire historien

BMW sier at Skytop skal feire merkets historie med roadsterbiler, som 507 og Z8.

Les også:  Nye BMW M5 får elmotor

- Å endelig kunne kunngjøre at denne bilen skal bygges, er som en drøm som går i oppfyllelse. Tusen takk for den svært positive responsen rundt om i verden og til det lidenskapelige teamet som har jobbet med prosjektet, sa BMWs designsjef, Adrian van Hooydonk, under et arrangement i Milano nylig, gjengitt i pressemeldingen.

ROADSTER: BMW vil feire sin roadster-historie med Skytop.

Stor motor

Skytop har det som i dag er den kraftigste V8-motoren BMW lager.

Motoren er på 4,4 liter og byr på 625 hestekrefter distribuert gjennom en åttetrinns Steptronic Sport-girkasse. Kreftene sendes i bakken via BMWs xDrive firehjulsdriftssystem. Null til hundre skal ta 3,3 sekunder.

Den utvendige og innvendige utformingen skal i stor utstrekning være skreddersydd til Skytop.

Det er liten grunn til å vente på at Skytop kommer til en BMW-butikk i nærheten. Alle de 50 eksemplarene er allerede solgt. 

Prisen er ikke offisiell, men det spekuleres på en stykkpris på 500.000 euro, tilsvarende  5.899.000 kroner etter dagen kurs, og det er før avgifter.