OMLEGGING: Bildelprodusenten Schaeffler vender blikket mot hybrider.

Tror på hybrid-renessanse:

Bildelgigant ser mot hybrider – og bort fra elbiler

Tyske Shaeffler legger om strategien, etter å ha observert hvor markedet er på vei.

Publisert Sist oppdatert

Det globale, men tyskeide selskapet Schaeffler lager et bredt spekter av bildeler, deriblant komponenter til motorer og girkasser. Selskapet har over 80.000 ansatte i 50 land og en årlig omsetning på nesten 16 milliarder euro. Schaeffler sitter også på den største aksjeposten i Continental – og er i det hele tatt en aktør å regne med i bilbransjen. 

Klaus Rosenfeld, Schaeffler-sjef

Derfor er det også mange som lytter når selskapet nå følger store bilprodusenter, som Volkswagen og General Motors, i en omlegging av sine elbil-strategier.

– Elbil-boomen har avtatt i styrke, og det er helt klart en hybrid-renessanse på gang, sier selskapets toppsjef Klaus Rosenfeld, ifølge Automotive News Europe.  

Konsekvensen er at Schaeffler bremser elbil-satsingen. Selskapet vil nå øke produksjonen av hybriddeler og lage tilsvarende færre elbildeler.  

Full stopp blir det likevel ikke. Elbil-ordrebøkene er stadig omfangsrike, forsikrer Rosenfeld. Selskapet går også videre med planene om å fusjonere med el-spesialisten Vitesco.  

– Bilprodusentene må forholde seg til utslippskravene, så trenden i retning elektrifisering er stødig, sier Schaeffler-sjefen.