KJENT OG KJÆRT FOR MANGE: Eksempel på Recaro-seter, med merkenavnet og den typiske rødfargen.

Avslutter produksjon:

Alt håp ute for Recaro i Tyskland?

Det har gått fra vondt til verre for bilseteprodusenten, som har kjempet mot konkurs i lang tid.

Publisert Sist oppdatert

Bilsetespesialisten Recaros tyske avdeling søkte om konkurs allerede i sommer, etter en lengre tid med økonomiske problemer. Selskapet viste til store prisøkninger og viktige kontrakter som glapp.

Siden har det gått sin stadig skjevere gang, og nå er all produksjon stoppet. 

Samtaler med eiere og investorer foregår fortløpende, men ifølge Stuttgarter Nachrichten er disse verken interessert i å ta særlig ansvar eller fortsette aktiviteten ved fabrikken.

Eksklusivt og ettermarked

215 ansatte blir rammet i en bedrift med historie som strekker seg tilbake til begynnelsen av forrige århundre, der utgangspunktet var et gammeldags salmakeri.

Stuttgart-selskapet er velkjent for mange bilentusiaster. Det har levert seter til utgaver av biler fra produsenter som for eksempel BMW, Lamborghini, Aston Martin og Mercedes-Benz – gjerne til eksklusive modeller som lages i små kvanta. 

For mange har kanskje ettermarkeds­mulighetene vært vel så interessante – installering av Recaro-seter har ofte vært prikken over i-en når garasje­prosjektet skal gjennomføres. 

Bilproduksjon stanset

Skarpsynte bilinteresserte som i tillegg følger med på fotball, har garantert også sett at mange trener- og lagbenker, særlig i den tyske ligaen, er laget av slike seter. 

Ifølge Der Techbote er det fortsatt full aktivitet ved selskapets avdelinger i USA og Japan – men disse leverer altså primært til andre markeder. 

I Europa har trøbbelet allerede fått konsekvenser: 

I slutten av september meldte britiske Ineos at all bilproduksjon er satt på pause inntil videre, ene og alene fordi bilsetene fra Recaro uteble.