BERE BATTERIER: I desember kommer en oppgradert utgave av VW e-Golf og rekkevidden øker fra 200 til 300 kilometer på en lading. Foto: Rune Korsvoll
BERE BATTERIER: I desember kommer en oppgradert utgave av VW e-Golf og rekkevidden øker fra 200 til 300 kilometer på en lading. Foto: Rune Korsvoll

Kommer i desember

VW e-Golf øker rekkevidden til 300 kilometer

Når en oppgradert utgave av VWs populære e-Golf kommer på veien i desember, vil rekkevidden på en lading øke til 300 kilometer. Dette er omtrent det samme som nyeste utgave av BMW i3 klarer.

Publisert Sist oppdatert

Det er Thomas Lieber, som er sjef for utviklingen av VWs elektriske biler, som sier dette til  Automotive News Europe. Han referer til en konkurrerende bilmodell fra München, som nettopp har fått forlenget rekkevidden til rundt 300 kilometer på en lading. Bilen han snakker om er selvfølgelig BMW i3.

Les også: Nå vil alle ha biler som kan plugges i veggen

Så langt i år har den elektriske utgaven vært den mest solgte Golf-en i Norge med 2.554 eksemplarer.  I tillegg var det fram til og med 12. juni solgt 1.820 ladbare hybridutgaver av bilen.

Les også: 12 spørsmål om elbil som di kanskje lurte på

Dagens e-Golf skal ifølge VW klare rundt 200 kilometer på en lading. Økningen i  rekkevidden er et resultat av at VW tar i bruk batterier med 50 prosent høyere energitetthet, ifølge VW. Ladetiden skal være den samme som i dag. Bilen skal klare 0-100 km/t på 9, 2 sekunder og få en toppfart på 150 km/t, mot dagens 10, 4 sekunder og 140 km/t. Hva prisen på nye e-Golf blir, har VW ennå ikke offentliggjort. Dagens e-Golf koster 258.100 kroner, pluss registreringskostnader og vinterhjul. BMW i3 med lang rekkevidde, koster 260.000 kroner.