SIKKERHET: Nye Volvo XC60 får mye nytt sikkerhetsutstyr. Et system oppdager biler som kommer over i motsatt kjørefelt mot deg og vil automatisk gripe inn og svinge bilen vekk fra den møtende bilen. Foto: Rune Korsvoll
SIKKERHET: Nye Volvo XC60 får mye nytt sikkerhetsutstyr. Et system oppdager biler som kommer over i motsatt kjørefelt mot deg og vil automatisk gripe inn og svinge bilen vekk fra den møtende bilen. Foto: Rune Korsvoll

BILUTSTILLINGEN I GENÈVE

Nye Volvo XC60 på Norges-turné i vår

Nye Volvo XC60, som vises på Genève-utstillingen i dag, skal på turné til norske forhandlere om noen uker. De første kundene får bilen i oktober og på prislappen på rimeligste utgave står det 615.000 kroner.

Publisert

«Gamle» XC60 hadde sitt beste salgsår noen gang i 2016. Derfor tror Volvo-sjef Håkan Samuelsson at de nye bilen kommer til å slå både Audi, Mercedes og BMW og bli den best solgte SUV-en i sitt segment i Europa.

I Norge kommer trolig den ladbare hybrid-utgaven med 400 hester og en pris fra 690.000 kroner til å bli den mest solgte.

Les også: Volvo skifter ut alle modeller på tre år

XC60 får nytt sikkerhetsutstyr som tar Volvo enda nærmere målet om at ingen skal bli drept eller alvorlig skadet i en av deres nye biler fra 2020.

Den har tre nye, viktige utstyr:

City Safety-systemet er oppgradert, slik at det i tillegg til å nødbremse automatisk for fotgjengere og andre biler, også foretar en automatisk unnamanøver dersom det ikke er mulig å stoppe før det smeller. Dette systemet virker i hastigheter mellom 50 og 100 km/t og er standard på bilen.

Det andre systemet, som også er standard, oppdager biler som kommer over i motsatt kjørefelt mot deg. Dersom bilen «ser» at en kollisjon vil oppstå, vil den automatisk gripe inn i styringen og svinge bilen vekk fra den møtende bilen.

Det siste nye systemet på XC60 oppdager biler i blindsonen på skrå bakover. Dersom du er i ferd med å bytte felt, varsler systemet deg først om at det ligger en bil i blindsonen. Hvis du ikke reagerer på dette, vil systemet automatisk styre bilen tilbake i ditt kjørefelt slik at du unngår kollisjon

XC60 er den første at fire nye biler i 60-serien. Til høsten kommer også nye XC40, som blir mindre og rimeligere.

Volvos første rene el-bil kommer i 2019.