SPENNENDE KONSEPT: Om et par uker viser VW denne store el-SUV-en i levende live. Om to år er den på veiene. Foto: Volkswagen AG
SPENNENDE KONSEPT: Om et par uker viser VW denne store el-SUV-en i levende live. Om to år er den på veiene. Foto: Volkswagen AG

VW tar opp kampen mot premium-merkene:

Viser fram elektrisk prestisje-SUV

Her er Volkswagens utfordrer i den kanskje gjeveste bilklassen i øyeblikket. Om to år er den store elektriske SUV-en på veien.

Publisert Sist oppdatert

Forhåpentligvis er funksjonen mindre komplisert enn navnet på Volkswagens nye store el-SUV, ID. ROOMZZ.

Den skal uansett gå rett inn i den gjeve klassen der Tesla Model X har fått konkurranse av Audi e-tron og Jaguar I-Pace – og der ytterligere noen modeller er like rundt hjørnet, som Mercedes EQC og BMW iX3.

Bilen blir vist for første gang på bilutstillingen Auto Shanghai som åpner i Kina 16. april.

Les også: Tesla Model 3 i test – alle gode ting er 3

Edruelig

Nykommeren i VW-familien er utviklet på den modulære elektriske plattformen til konsernet, kalt MEB, og må foreløpig betraktes som en konseptbil.

Men de foreløpige bildene av bilen, viser et edruelig design og proporsjoner som trolig vil ligge veldig nært den endelige produksjonsmodellen.

Den blir klar i løpet av 2021, og det er det kraftig voksende elbilmarkedet i Kina som får de første bilene.

Men innen den tid skal VW rulle ut en rekke andre elbiler fra samme plattform.

Les også: Lurer du på hva slags elbil du skal velge?

Lang serie

Først ut er ID. (ofte omtalt som ID. Neo), som blir presentert allerede i år, og som er å se på norske veier innen neste sommer. Den blir kompakt som en Golf utvendig, stor som en Passat innvendig.

Deretter kommer den kompakte SUV-en ID.Crozz, flerbruksbilen ID.Buzz, luksussedanen ID.Vizzion og artige ID. Buggy, basert på den ikoniske strandbilen.

Foreløpig rekkevidde på den nye el-SUV-en estimeres til over 500 kilometer, og det rapporteres at bilen skal klare nivå 4 innenfor selvkjøring. Det betyr at sjåførens oppgave er å overvåke – ikke betjene eller manøvrere.

Det er ingen foreløpig informasjon om spesifikasjoner rundt firehjulstrekk og tilhengerfeste, men det første kommer garantert.