MILLION-KLASSEN: Velar er Range Rovers nye SUV i luksusklassen. Foto: Produsenten
MILLION-KLASSEN: Velar er Range Rovers nye SUV i luksusklassen. Foto: Produsenten

Samler bilpresse fra hele verden

Verdenslansering av Range Rovers nye luksus-SUV i Norge

Denne uken starter lanseringen av Range Rovers nye luksus-SUV Velar. Det skjer i området rundt Ålesund og Molde, og journalister fra hele kloden flys inn for å kjøre den luksuriøse bilen i spektakulær norsk natur.

Publisert Sist oppdatert

– Velar blir en viktig bil for Range Rover. Det er en spektakulær bil både når det gjelder design og kjørekomfort. Derfor har vel folkene fra Land Rover som steller med slike lanseringer funnet ut at den passer spesielt godt i de spektakulære omgivelsene vi finner i denne delen av Norge, sier Jacob Moer Aanonsen, som er pressesjef for Land Rover i Norge.

– Men det er jo ikke akkurat enkelt å få flere hundre journalister fra alle verdenshjørner til Molde og Ålesund, sier Aanonsen.

Les også: Tesla Model X mot Jaguar F-Pace

– Selv om vi ikke har noe med opplegget å gjøre, synes vi der et spennende at en slik lansering legges til Norge. Den starter med britiske journalister denne uken og deretter går det slag i slag i fire-fem uker med journalister fra hele verden.

– Vi tror dette kan bli svært god Norges-reklame og forventer å se de første sakene på trykk i britiske magasiner allerede om noen dager, sier Moer Aanonsen.

Les også: Politikerne prater grønt, kjører fossilt

Velar er den fjerde modellen i Rang Rover serien og har hentet navnet sitt fra den første prototypen av Range Rover som ble bygget i 1969.

Størrelsesmessig ligger den mellom modellene Range Rover Evoque og Range Rover Sport.

Velar lanseres offisielt for kunder i Norge 24. august. Som nevnt er dette fabrikkens flaggskip, som vil koste fra rundt 900.000 kroner med en 180 hesters dieselmotor og firehjulstrekk og automatgir som standard.

SPEKTAKULÆR: Journalister fra hele kloden flys inn til Møre og Romsdal for å kjøre nye Velar.
SPEKTAKULÆR: Journalister fra hele kloden flys inn til Møre og Romsdal for å kjøre nye Velar.

Toppmodellen har en 390 hesters V6-motor.

De fleste bilene som selges i Norge kommer nok til å ha større motorer og koste godt over en million kroner.

Journalistene skal for øvrig kjøre sportsbilen Jaguar F-Type under det andre dagen av oppholdet sitt i Ålesund-området.