IKKE ALT SOM FRISTER: Det skiller ganske mange poeng mellom de beste veikroene og de som kommer dårligst ut i Motors årlige test av veimat. Foto: Peter Raaum
IKKE ALT SOM FRISTER: Det skiller ganske mange poeng mellom de beste veikroene og de som kommer dårligst ut i Motors årlige test av veimat. Foto: Peter Raaum

Seks på bunnen:

Veikroene med færrest poeng i årets test

Langebru Gjestegård, Hadeland Gjestegård, Nebbenes Nordgående Kro, G-kroen, Lavik Kro og nye Frichs Spiseri i det spektakulære Mjøstårnet er kroene som får lavest score i årets tester av veimat i Motor.

Publisert Sist oppdatert

Motors tester er basert på ett eller to besøk i løpet av et år.

Du kan selvsagt være uenig med Motors testere, og flere av disse veikroene har sine stamgjester. 

Samtidig er et par av kroene gjengangere på bunnplasseringene gjennom de fem årene Motor har testet spisesteder langs veien.

Ny av året på «bunnlista» er Hadeland Gjestegård, som på langt nær gjør det så bra som under fjorårets test og ender opp med 56 poeng. Det innebærer et fall på 20 poeng.

Les også: Dette er de 12 beste veikroene i Motors test av Årets veimat

Oppleves urettferdig

Innehaver og daglig leder Kjell Roger Muldbakken på Hadeland Gjestegård mener det er et merkelig resultat, og forstår ikke helt hva som har skjedd.

–  Maten lages på samme måte som i 2018 og med de samme kokkene, sier Muldbakken til Motor.

– Motors tester skriver likevel at utvalget og kvaliteten oppleves dårligere enn i 2018?

– Vi kan alltid bli bedre, og inntrykket man får kan kanskje variere med når man kommer på dagen (Motors testere var på besøk rett før stengetid, red.anm.).

Men det oppleves likevel urettferdig at vi trekkes så mange poeng uten at vi har gjort noen forandringer på det vi mener er solid drift.

Og det er spesielt at vi ikke scorer høyere på hjemmelaget mat når det aller meste lages fra bunnen av med ferske og gode råvarer.

Det gjelder også så å si alle sausene, bortsett fra bearnaise som testerne fra Motor spiste. Fersk fisk blir levert flere ganger i uka. Vi får pølser fra lokalt pølsemakeri og kaker og bakverk fra den lokale bakeren.

– Burde ikke dette blitt kommuniserert til oss som kommer på besøk? Det er det ingen som gjør,  og vi får heller ingen spesielle anbefalinger.

– Dette kan vi helt sikkert bli bedre på, samtidig som vi har en del stamgjester som vet hva de vil ha. Både sommermenyen og lunsjmenyen vår er utrolig populære, sier Kjell Roger Muldbakken som har drevet Hadeland Gjestegård i fire år.

Les også: På disse veikroene får du de beste burgerne

Skuffer mest

G-kroen, på grensen til Sverige ved Magnor, er ikke av testet av Motor tidligere. Den skuffer dessverre og ender på 63 poeng.

Men den største skuffelsen i årets test er spisestedet i det nye Mjøstårnet i Brumunddal. Frich´s Hotel & Spiseri er også åpent for veifarende.

Bygget har fått mye omtale for sin arkitektur og for å være verdens høyeste trehus. Det rager med andre ord godt i terrenget, og forventningene er på topp.

Men opplevelsen av besøket strekker seg dessverre ikke i retning himmelen, og fasiten etter Motors besøk er 64 poeng.

– Motors beskrivelse kjenner jeg meg overhodet ikke igjen i, sier kjededirektør Roar Øien i Frich.

– Dere må ha vært uheldige, for dette spisestedet har gått uten klage fra dag én. Vi har tvert imot fått masse skryt og topp score. For maten, for servicen og for renholdet, fortsetter Øien.

– Vi tilbyr en liten meny gjennom hele dagen, samtidig med en velsmakende og variert lunsjbuffet og middagsbuffet eller tre-retters på kvelden.

Dette er et tilbud både til hotellets gjester og til veifarende.  Og som sagt, vi har fått masse ros for maten både fra hotellgjester, lokale gjester og veifarende, gjentar Roar Øien.

Han legger til at spisestedet nå, med to innganger, kan virke litt forvirrende ved førsteinntrykk, men at dette vil rette seg når E6 er ferdig og man får en felles inngang for alle gjester.

Les også: Er dette den beste veimaten mellom Oslo og Bergen?

Gjengangere på bunnen

Langebru Gjestegård havner på bunnen i årets test med 52 poeng. Deretter følger Hadeland Gjestegård (56 poeng), Nebbenes Nordgående Kro (61 poeng), G-kroen (63 poeng), Lavik Kro (64 poeng) og Frich´s Hotel & Spiseri (64 poeng).

På fjorårets bunnliste finner vi igjen Nebbenes-kroene, både nordgående og sørgående, (den sørgående kroa får en langt høyere poengsum i år), Langebru Gjestegård, Høydalsmo Kro og Berkåk Veikro.

Les også: NAF guider deg til små og store perler langs veien