HER FÅR DU LYST PÅ MAT: På Marché Rygge Vest ønskes du velkommen, og den store disken i midten byr på mange fristelser. Foto: Motor-redaksjonen
HER FÅR DU LYST PÅ MAT: På Marché Rygge Vest ønskes du velkommen, og den store disken i midten byr på mange fristelser. Foto: Motor-redaksjonen

Veimat-testen 2018: Marché Rygge Vest, Rygge

Stopp her før det er for sent

Marché trekker seg ut av Norge i løpet av 2018. Det er synd når du kommer til en veikro som denne.

Publisert Sist oppdatert

Marché Rygge Vest

83 poeng

Marché Rygge Vest, E6 retning Svinesund, Storebaug 6, 1521 Moss, ladestasjon

Førsteinntrykk 10/10

Fargerikt, bugnende og fristende. I tillegg blir du ønsket velkommen i det du kommer inn av døren. Stor parkering. Bensinstasjon.

Meny 9/10

En relativt liten meny med entrecote, schnitzel, laks, kyllingfilet, kyllinglår, stekt flesk, skivet kjøtt og hjemmelagde kjøttkaker. I tillegg en raus salatbar, tre hjemmebakte kaker og et utvalg ferdige lunsjretter som baguetter og rekesalat.

Smak 7/10

Kyllingen er saftig og overraskende godt krydret. Poteter og grønnsaker bærer litt preg av å stå under varmelamper. Flere typer salatblandinger, men den kokte skinken i risen er litt sur og har kanskje gått ut på dato?

Pris 8/10

Du kan velge mellom flere prisklasser. Entrecote er dyreste rett (225,-). Ett kyllinglår med tilbehør er billigste (159,-). Da kan du i tillegg fylle opp tallerkenen med salat, grønnsaker og poteter. Velger du dagens rett med tilbehør, får du kaffe inkludert og ender på 189 kroner.

Service 10/10

Veldig hyggelige og hjelpsomme alle tre. Hvor ofte blir du ønsket velkommen i det du kommer inn av døren? Prater, anbefaler og viser vei uoppfordret.

Barnevennlig 6/10

Barnemeny, men pris og hva barna kan velge, er for uklart hvis du ikke spør. Det funker ikke på en veikro. Fargestifter til alle barn. Lekerom tilknyttet spisesalen.

Hjemmelaget 8/10

Her bærer mye preg av å være hjemmelaget. Kjøtt og fisk stekes på huset. Alle salater er blandet her. Kakene er hjemmebakte. Eneste minus er at en del blir stående under varmelampene hele dagen.

Drikke 10/10

Et imponerende utvalg. Safter fra lokale Askim fruktpresseri i tillegg til vanlig mineralvann. Tre ferske drikker står på is. Te i løs vekt, pakket i porsjonsposer. Seks kaffedrikker + varm sjokolade.

Renhold 8/10

Bordene er ryddet og tørket av. Rent og ryddig i disken. Litt udelikat at det ligger papirservietter under bordbeina for å støtte opp.

Toaletter 7/10

Litt slitte, men godt rengjorte båstoaletter en trapp ned.

Hva er det nordmenn ikke har skjønt? Hva er det som gjør at Marché må legge ned veikroene sine i Norge?

- Kanskje er det for mange valg, undrer den hyggelige servitøren som står og presser fersk appelsinjuice i det vi kommer.

 

Men når ble det et problem å skulle velge om du vil ha ett kyllinglår eller to? Om du vil ha stekte poteter eller kokte ved siden av? Og om du kanskje vil fylle resten av tallerkenen med litt forskjellig fra salatbaren i tillegg til de kokte gulrøttene?

Vi ser at noen har pekt på at det er vanskelig å skulle forsyne seg selv uten å vite hva prisen havner på. Men det er ikke sånn at maten skal veies, så du har full kontroll.

I salatbaren gjelder tre størrelser – liten (45,-), medium (89,-) og stor (119,-). Men hvis vi vil ha salat ved siden av hovedretten, kan vi bare fylle opp på tallerkenen, så slipper vi å betale ekstra, forteller den ene av de tre hyggelige damene.

 

Dagens er stekte kyllinglår, og du kan velge ett (159,-) eller to (179,-) saftige lår. De er godt krydret og bringer tankene til Provence. Det er ingen dum tanke på en regnfull og grå januardag langs E6 i retning Sverige.

Ved siden av fyller vi opp med to sorter stekte poteter, kokte gulrøtter – de er litt vel bløtkokte, og litt av hvert fra den fristende salatbaren. Der kan du også forsyne deg med ulike dressinger og ferskt brød.

 

Vi lar oss friste av kakedisken også, der alle de tre kakene er hjemmebakte (eplekake, gulrotkake og en fromasjkake), og hvor de står og steker vafler så du alltid kan få en varm og nystekt en med rømme og syltetøy til.

Egentlig orker vi ikke kake, men vi kjøper med for å ha på veien, og da løper hun straks og henter emballasje og pakker den ned for oss.

 

Når du blir hilst velkommen av alle de tre som jobber der, du får hjelp og anbefalinger underveis, og avslutter med å kunne velge mellom løs te, pent pakket i poser eller et utvalg av kaffedrikker og varm sjokolade, da er det helt umulig å skjønne hvorfor dette konseptet ikke er liv laga.

(Testet av Motor januar 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. Marché har trukket seg ut av Norge, så det er ikke lenger Marché som driver denne kroa.)