MYE Å STOPPE FOR: Saltdal Turistsenter ligger praktisk plassert og har både bensinstasjon, ladestasjoner og en liten butikk i forbindelse med kafeen.
MYE Å STOPPE FOR: Saltdal Turistsenter ligger praktisk plassert og har både bensinstasjon, ladestasjoner og en liten butikk i forbindelse med kafeen.

Veimat-testen 2018: Saltdal Turistsenter

Selv om det ikke er billig, får du mye mat for pengene

Med bensinstasjon, ladestasjoner – også for Tesla, det de kaller truck stop, overnatting og opplevelsessenter, er det mange som vil finne en grunn til å stoppe.

Publisert Sist oppdatert

Saltdal Turistsenter 2018

70 poeng

Saltdal Turistsenter ligger langs E6 på nordsiden av Saltfjellet i Nordland, Storjord, 8255 Røkland. Ladestasjon, 2 stk. CCS/Combo 50 kW, 2 stk. CHAdeMO 50 kW, 2 stk. Type 2 22 kW, 4 stk. Tesla superlader 135 kW. www.isaltdal.no/om-turistsenteret

Førsteinntrykk 8/10

Stor parkering, også for trailere, bensinstasjon, ladestasjon. Mørkt og tungt veikromiljø. Internett.

Meny 7/10

Buffet med salatbord og desserter hele uken. Større på søndager. Burgere, biffsnadder, ytrefilet og løvstek. Smørbrød, sveler og kaker.

Smak 7/10

Mye er virkelig godt – som de sprø potetbåtene, rødløken og kantarellsausen. Bare synd at de har tatt livet av en elg som allerede er død. Burgeren er tørr og steinhard. Ostekaken er lite god.

Pris 6/10

Hverdagsbuffet med dessertbord og kaffe 235 kroner. Billigere for barn og pensjonister. Burgere fra 134 – 199. Biffsnadder 229 og ytrefilet 249. Selv om du kan spise så mye du vil fra buffeten, blir det et dyrt måltid.

Service 8/10

Veldig hyggelig i disken.

Barnevennlig 6/10

Bare to valg på barnemenyen – kyllingnuggets eller pølser med pommes frites. 110 kroner for buffeten. Barnestoler, lekebord med duplo.

Hjemmelaget 7/10

Elgburger og det meste på buffeten. Én av kakene.

Drikke 6/10

Brus. Vann, melk og juice i dispensere. Øl og lettøl. Kaffen er ikke minneverdig.

Renhold 7/10

Alminnelig greit renhold. Buffeten holdes ren og ordentlig, men flere av bordene blir ikke ryddet mens vi er der.

Toaletter 8/10

Tre enkle, rene toaletter, men hvordan er kapasiteten når det kommer mye folk?

Men belag dere på burgere eller buffet. Det er ikke så mange andre valg. Til gjengjeld er buffeten ganske innholdsrik. Denne dagen er det hverdagsbuffet med kyllingpasta, langtidsbakt svinekam, moussaka, kjøttkaker, lammeskav og fiskekaker. Søndager er det en større buffet.

Men vi stusser over det som står på nettsiden deres:

«Som gjest hos oss ser vi frem til å guide deg i en minneverdig smakstur til det nord-norske spiskammeret.» Det er ikke så mye nordnorsk over den buffeten.

 Vi spiste buffet her i fjor og konkluderte med at det var mye som smakte godt – til og med potetene, men at de slet med å holde maten varm. Selv om det er andre retter på buffeten denne dagen, og det meste fortsatt er hjemmelaget, ville vi prøve noe annet.

Menyen er ganske liten med noen småretter av typen karbonadesmør og omelett i tillegg til burgere, biffsnadder, ytrefilet og løvstek. Den hjemmelagde elgburgeren til 198 kroner er veldig god, lover den hyggelige karen i disken.

Han må ha trodd vi var del av veiarbeiderlaget som spiser her, for snakk om diger porsjon. Burgeren kan du få med ost og bacon uten tillegg i prisen. Det er salat, masse frisk og syltet rødløk, kantarellsaus med små, hele kantareller og et hav av sprø, glovarme potetbåter i stedet for vanlig pommes frites. Potetene er herlig sprø på utsiden og myke og fine inni. Kantarellsausen er full av små, hele kantareller. Den syltede rødløken er frisk og sprø, et godt og friskt tilbehør. Det er i grunnen bare elgen som svikter. Det er i hvert fall ingen tvil om at den er død. Burgeren er helt og fullstendig tørrstekt, og det er synd – både for elgen og for oss.

Dessertbordet til buffeten består av fromasjer og puddinger. I disken ligger sveler og kaker. Vi velger en hjemmelaget ostekake.

Har den stått for lenge tro? En ting er den slappe kjeksbunnen og de brune greiene på toppen som vi ikke klarer å identifisere hverken på utseende eller smak. Ostekremen smaker nesten litt skjemt melk.

(Testet av Motor i april 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)