I STEDET FOR PØLSER: Grove bagetter og pakker med frukt er alternativet på bensinstasjonene til Best. Foto: Pia Strømstad
I STEDET FOR PØLSER: Grove bagetter og pakker med frukt er alternativet på bensinstasjonene til Best. Foto: Pia Strømstad

Tenker også på matsvinn:

Pølsetirsdag og megaburgere hos Best

Flaks at vi er her en tirsdag, for da er det valgfrie pølser til 29 kroner stykket. Men burgeren på 999 gram kan vi få alle dager.

Publisert Sist oppdatert

- Vi vil tilfredsstille kundene og gi dem det de etterspør på matfronten, og det er ingen hemmelighet at pølser og burgere fortsatt er de store driverne. Men flere og flere kjøper påsmurte bagetter og den typen ting. Vi tilbyr grove og fine varianter med ferske råvarer, og vi ser en god utvikling på alle stasjonene som tilbyr dette, sier Knut Rønningen, kategoriansvarlig hos Best.

- Men når vi kunne velge mellom to epler til 29 kroner og en stor pølse med alt til 29, var valget ganske enkelt?

- Det er litt tilfeldig at dere var der på en pølsetirsdag. De store pølsene koster normalt ikke 29 kroner, men vi kan absolutt gjøre noe med prisen på sunnere varer, selv om prisen på epler nok er ganske vanlig på bensinstasjoner.

Les også: Her er stedene hvor du får den beste veimaten

- Trippelburger på 999 gram er ganske friskt?

- Noen av stasjonene våre har burgere på 999 gram, men det er ikke det vi selger mest av. Og for å gjøre fastfood-tilbudet litt sunnere har vi fast tilbud på flaskevann, og vi har grove pølse- og burgerbrød. Det skal du få spørsmål om når du bestiller.

– Noen stasjoner selger også tradisjonsmat som kjøttkaker, potetball og fisk og har en meny som varierer fra uke til uke. En av grunnpilarene i Best er å ta ut det lokale potensialet og mulighetene, og noen av stasjonene på Mørekysten gjør det med suksess. Det gir nye kunder og andre kunder enn dem som tradisjonelt kjøper mat på bensinstasjoner.

– Hva som oppleves som sunt avhenger også av den enkelte kunden og markedet. Noen har fokus på sukker, noen vil ha grovt brød, andre igjen tenker salat, og ikke minst er flere opptatt av gode råvarer.  På stasjonene våre handler det om å ha et tilpasset tilbud slik at flest mulig finner et alternativ.  Svinn og reduksjon i salg av sukkerfrie varianter er også noe vi tar med i helheten.

– Vi smører bagetter og lignende i løpet av dagen og har gode verktøy for å se når på døgnet man selger og hvor mye det går av de forskjellige varene. Det er helt opplagt hvorfor vi bare har salatbar på enkelte stasjoner. På de fleste stasjonene ville det bety mye svinn.