ÅPENT LOKALE: Men det er lite mat i disken, og ingen smil å få. Foto: Motor-redaksjonen
ÅPENT LOKALE: Men det er lite mat i disken, og ingen smil å få. Foto: Motor-redaksjonen

Veimat-testen 2018: Marché Vestby

Om ikke annet så er kaffen god

Det ligger fire veikroer mellom Oslo og Svinesund - alle er drevet av Marché. Velg en annen enn den i Vestby hvis du skal ha noe mer enn en kaffe.

Publisert Sist oppdatert

Marché Vestby

63 poeng

Marché Vestby ligger ved E6 nær Outleten, retning Oslo. Svarthagsveien 1, 1540 Vestby. Ladestasjon

Førsteinntrykk 6/10

Stor parkering ved bensinstasjon. Åpent, litt kantinepreget lokale. Du får ikke noe inntrykk av maten før du går helt frem til disken.

Meny 7/10

Liten meny med stekt flesk, kjøttkaker og hamburgertallerken. Pluss for laks og vegetarburger og at du kan velge mellom to størrelser på flere av porsjonene. Liten og ganske utplukket salatbar.

Smak 6/10

Anonymt og kjedelig. Sausen er kald, og potetene er ferdigkokte og lite gode. Kjøttkakene er av egen oppskrift, og helt greie. Kålstuingen er hjemmelaget og god, men mangler litt krydder.

Pris 9/10

Dagens med kaffe 179 kroner. Pluss for valg mellom liten og stor porsjon av flere retter. Liten porsjon med tre kjøttkaker, to poteter og raust med kålstuing til 179 kroner blir du god og mett av.

Service 4/10

Veldig likegyldig og lite tilstedeværende. Ingen som hilser, og liten interesse for å fortelle noe om maten, selv om vi spør.

Barnevennlig 7/10

Barnemeny med fire valg til 85 kroner inkludert drikke, også laks. Lekeområde inne. Barnestoler.

Hjemmelaget 6/10

Vi spør, men får et litt halvhjertet svar, så det er ikke godt å si. Kjøttkakene er i hvert fall laget etter husets oppskrift, men av en annen leverandør. Potetene er ferdigkokt, og wienerbrødene ser kjøpt ut.

Drikke 7/10

Et lite utvalg brus. Eplejuice fra lokale Askim Frukt- og Bærpresseri. Melk, ferskpresset juice på flaske. Vann med isbiter. God og varm kaffe i kolbe. Kaffemeny.

Renhold 6/10

Normalt rent og ryddig, men bordene blir ikke ryddet under hele måltidet vårt, selv om det er lite folk i kafeen.

Toaletter 5/10

Enkle, litt slitte båstoaletter ned en trapp. De fremstår litt støvete og ikke helt innbydende, med støv på håndkleholderne og på viftene.

På de beste veimatstedene til Marché har det vært fristende å stikke nesen inn av døren. Du får lyst på mat når du møtes av en fargerik salatbar, og det lykter nystekte koteletter fra disken.

Den følelsen får du ikke på Marché Vestby. Det er mer som å komme inn i en kantine.

Lokalt er veldig åpent, det er ingen som ønsker velkommen, og servicen er litt likegyldig. Det er ikke sånn at de bak disken innbyr til samtale akkurat.

Vi kan forsåvidt klare oss uten samtalen, vi skal ha mat.

Menyen er liten, med stekt flesk i to porsjoner, kjøttkaker i to porsjoner, laks med agurksalat og hamburgertallerken, men de skal ha pluss for at de har en vegetarburger i tillegg.

Vi går for de tradisjonelle kjøttkakene. De er etter husets egen oppskrift, men ikke laget på kjøkkenet. De er helt ok, men ikke spesielt spennende, og heller ikke ordentlig varme. Sausen er faktisk helt kald, og potetene er av den ferdigkokte sorten som ikke smaker særlig godt.

 

Men kålstuingen er hjemmelaget og det er faktisk det beste på tallerkenen, selv om den godt kunne ha vært krydret med litt mer muskat for å gi litt smak.

Salatbuffeten som ofte er et pluss hos Marché. Her består den av seks ulike salatblandinger, og utvalget er litt utplukket.

Her er heller ikke Marchés normalt så fristende dessertbord med hjemmebakte kaker, bare wienerbrød og vafler, og de er ikke nystekte. Den ferskpressede juicen er på flasker, så den er ikke helt nypresset med andre ord.

Barnemenyen består av fire retter, pølser med pommes frites, hamburgertallerken, stekt laks og kjøttkaker, alt til 85 kroner inkludert melk, sjokomelk og en leke.

 

Med andre ord en veldig anonym og lite spennende opplevelse. Det er fire veikroer mellom Oslo og Svinesund, og alle drives av Marché frem til de legger ned i løpet av 2018. Skal du spise langs veien, er det bedre å velge en av de tre andre.

Men kaffen er god, det skal de ha.

(Testet av Motor januar 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. Veikroa er nå nedlagt.)