RETT OVER VEIEN: Marché Holmestrand går fra den ene siden av E18 til den andre, så du kan sitte og titte ned på bilene som kjører under deg.
RETT OVER VEIEN: Marché Holmestrand går fra den ene siden av E18 til den andre, så du kan sitte og titte ned på bilene som kjører under deg.

Veimat-testen 2017: Marché Holmestrand

Høyt over E18

Hvis du bor på Østlandet, er Marché Holmestrand kjent. Rett og slett fordi det er den veikroen som går tvers over E18 før du kommer til Holmestrand.

Publisert Sist oppdatert

Marché Holmestrand

79 poeng

Marché Holmestrand ligger på tvers over E18 nær Holmestrand, mellom Oslo og Tønsberg, Grelland 2, 3080 Holmestrand. Ladestasjon

Førsteinntrykk 9/10

Stor, lys og åpen med store vinduer på begge sider. Bensinstasjon og el-billadere. Lukten av nystekte vafler møter deg i døren. En lukt det er vanskelig å motstå.

Meny 8/10

Frokostmeny. Dagens, kjøttkaker, kyllinglår, schnitzel, svinekam, entrecôte, laksefilet (fersk), stekt flesk og hamburgere med valgfritt tilbehør. Salater.

Smak 7/10

Pent tilberedt omelett med valgfritt tilbehør. Alminnelig god. Potetene er direkte vonde. Frisk salat, men klokka 11 var ikke alle salatene ferdige. Kjedelig ferskpresset juice.

Pris 7/10

Ikke av de billigste. Omelett 155 kr. Minste hamburger (190 g) 145 kr. Stekt flesk eller kjøttkaker 179 kr. Ellers ligger det meste tett oppunder 200 kr.

Service 8/10

Alminnelig god service.

Barnevennlig 7/10

Barnemeny med kjøttkaker eller kyllinglår, inkludert drikke. Lekehjørne.

Hjemmelaget 8/10

Litt vanskelig å forstå hva kokken mener, men normalt er mye på Marché laget på kjøkkenet på stedet.

Drikke 10/10

Brus, safter fra Askim, to typer ferskpressede juicer og limonade. Godt utvalg av te i løsvekt. Kaffemeny.

Renhold 8/10

Greit renhold, men slitte bord gjør at det ikke ser helt rent ut likevel.

Toaletter 7/10

Helt greie båstoaletter. Ingen av dispenserne med tørkepapir fungerer.

En av de store fordelene ved at lokalet er en lang tarm som går tvers over motorveien, er at nesten alle kan sitte ved vinduet, og fortsatt er det god plass mellom bordene.

I tillegg har de tatt det smarte grepet å lage en matstasjon i midten, slik at folk går rundt og titter og lar seg friste, i stedet for tradisjonelle veikroer der du blir geleidet rett inn i en kø ved disken.

Vi rangerte Marché Holmestrand som en av veikro-favorittene i fjor, men nå virker det som om de driver litt på sparebluss.

Menyen er liten, og det er sikkert et klokt grep. Maten blir som regel ikke dårligere av at tilbudet er begrenset, snarere tvert i mot.

FRISKT OG FRISTENDE: Blandede salater og friske grønnsaker gjør det lett å velge sunt.
FRISKT OG FRISTENDE: Blandede salater og friske grønnsaker gjør det lett å velge sunt.

Nå står de igjen med de store veikro-dragerne:

Kjøttkaker, kyllinglår, schnitzel, svinekam, entrecôte, laksefilet (fersk), stekt flesk og en hamburgermeny. Dagens er nakkekoteletter og hjemmelaget suppe.

Kommer du tidlig kan du også få ulike varianter av egg og bacon og omelett.

Salatene som Marché er kjent for, består av ulike typer grønnsaker og salatblandinger og ligger pent lagt opp i store keramikkboller. Det gjør det lett å velge grønt.

Bak disken står folk og steker hamburgere og omeletter. Det ser bra ut, og langt på vei er det bra også, men varmelampene er kanskje Marchés verste fiende.

NYSTEKT: Omeletten stekes mens du venter, og du velger selv tilbehøret.
NYSTEKT: Omeletten stekes mens du venter, og du velger selv tilbehøret.

Ferske grønnsaker er nettopp levert og står innenfor døren. De brukes i salatene, men kokkene steker også ferske grønnsaker og ovnsbaker poteter som du selv forsyner deg av til middag.

Men når de blir stående under varmelampen taper de seg raskt. De ovnsbakte potetene med blankt skall så så gode ut, men var helt uspiselige.

Noe av det beste på Marché er de ferskpressede juicene. Denne dagen var det appelsinjuice og en kombinasjon av appelsin og kanskje var det mango? Det var ikke lett å smake, og det var definitivt ikke av de beste juicene vi har drukket på Marché.

(Testet av Motor juli 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. Veikroa er nå nedlagt.)