HERLIG PAUSE FOR STORE OG SMÅ: Gode og trygge lekeområder er en kjempefordel når familien skal stoppe og spise langs veien, som her på Sanngrund. Foto: Mette Randem
HERLIG PAUSE FOR STORE OG SMÅ: Gode og trygge lekeområder er en kjempefordel når familien skal stoppe og spise langs veien, som her på Sanngrund. Foto: Mette Randem

De fem mest familievennlige veikroene:

Her er det gøy å stoppe med barna

Skal du ut og kjøre med familien i sommer? Her er veikroene som virkelig ønsker barna velkommen.

Publisert Sist oppdatert

Når barna trives, har de voksne det bra også. Noe av det viktigste er at ungene kan få løpt fra seg litt – gjerne ute og i trygge omgivelser.

I tillegg synes vi at barna skal få tilbud om skikkelig mat – ikke bare ferdigmat og mye frityr.

Det trenger ikke å være egen barnemeny. Vi synes det er like bra at barn kan velge liten porsjon fra hovedmenyen. At det finnes barnestoler er en selvfølge.

Sanngrund, E16 på grensen mellom Hedmark og Akershus:
Hadde vi hatt små barn tenker vi at dette er et sted de ville trives. Sjeldent god barnemeny, som faktisk også tilbyr mat med næring. Fine uteområder med flott lekeplass.

På taket, E6, Sørkjosen i Troms: Dette er det største og fineste lekerommet vi har sett på en veikro. I tillegg har de stor barnemeny med både kjøtt og fisk, stor isdisk, barnebestikk og smekker.

Bergtatt Bistro, Rv7, Ål i Buskerud: Ingen andre steder har vi opplevd at det står på menyen at barna kan få tallerken og bestikk så de kan spise fra de voksnes tallerken. Og det koster selvsagt ingen ting. Alle retter kan i tillegg fås i halv porsjon til barn, i tillegg til en barnemeny. Flotte lekeområder ute og klatreparken Høyt og Lavt rett i nærheten.

Haukeliseter Fjellstue, E134 over Haukelifjell i Telemark: Oppe i 1000 meters høyde kan barna løpe fritt omkring. Det er god plass inne, brettspillene ligger til utlån, og det er lekerom en trapp ned. På barnemenyen står det både hamburger, kjøttkaker, reinskavsgryte, fjellørret og rømmegrøt.

Valdresporten, E16 mellom Hønefoss og Fagernes: Store, fine utearealer og lekestativ ute, helt skjermet fra veien, gjør det godt å være barn. Inne er det lekekrok og masse morsomt å se på. Så får det være at barnemenyen kanskje ikke er den aller mest spennende.