ANONYMT: Utenpå ser Marché Solli ved Sarpsborg ut som mange andre spisesteder veilangs, men innendørs er det sjeldent strøkent.
ANONYMT: Utenpå ser Marché Solli ved Sarpsborg ut som mange andre spisesteder veilangs, men innendørs er det sjeldent strøkent.

Veimat-testen 2017: Marché Solli, Greåker

Grønt og moderne

Marché Solli ved Sarpsborg er interiørmessig en moderne veikro. Det er en sjeldenhet langs norske veier, og gir en deilig følelse. Her har vi lyst til å være. Hvis vi får god mat, da.

Publisert Sist oppdatert

Marché Solli

83 poeng

Marché Solli ligger ved E6 drøyt 10 minutter nordvest for Sarpsborg, Solliveien 276, 1719 Greåker, ladestasjon

Førsteinntrykk 9/10

Tradisjonelt eksteriør, men lyst, moderne, deilig og luftig innendørs. Pene disker. Ekstra lett å orientere seg sammenlignet med andre Marché-restauranter.

Meny 7/10

Burgermeny (som alle har), men heldigvis andre tradisjonelle retter, som schnitzel, stekt flesk og kjøttkaker. Dessverre ingen originale retter. Svært fristende grønnsaksbuffet.

Smak 7/10

God salat og utrolig gode grønnsaker! Karbonaden er på langt nær så god som hos konkurrenten på Rygge (Marché Rygge Vest). Eplekaka deres er også et strå vassere.

Pris 7/10

204 kroner for lunsjtallerken med kake og kaffe. Ikke av de billigste, men det forventer vi heller ikke med det lekre tilbehøret. Med bedre karbonade og saftigere eplekake skulle vi ikke sagt noe på prisen.

Service 10/10

Helt topp. Så blide, hjelpsomme og servicevennlige serveringspersonale er det langt mellom.

Barnevennlig 8/10

Gode sofakroker, barnestoler, barnemeny til 85 kroner med tilbehør og drikke. Ikke spesielt barnevennlige uteområder.

Hjemmelaget 7/10

Det varierer hva som er laget helt fra bunnen av. Karbonadene smakte i hvert fall ikke hjemmelaget.

Drikke 8/10

Safter, ferske juicer (som stadig må røres for å holde på det friske utseende) og vann lett tilgjengelig. OK kaffe.

Renhold 10/10

Rent og pent, ikke en smule verken på golvet eller bordet.

Toaletter 10/10

Veldig fine toaletter, også de er nyoppussede. Rent.

Dette spisestedet i Marché-kjeden ligger i likhet med mange av de andre i kjeden også ved en bensinstasjon, så det er lett å kjøre på og av, og godt med parkering.

Når vi kommer innenfor er det i tillegg til lyst, grønt (Marché-fargen) og moderne, og også veldig oversiktlig.

Et oppdatert interiør og det at du får en umiddelbar forståelse av hvordan selvbetjeningen fungerer, er ellers ingen selvfølge på norske veikroer.

PÅ TAVLA STÅR: Det er orden i hyllene og fine glasskrukker med syltede saker. Kritt-tavle gir stemning. Selve menyen var ikke særlig original.
PÅ TAVLA STÅR: Det er orden i hyllene og fine glasskrukker med syltede saker. Kritt-tavle gir stemning. Selve menyen var ikke særlig original.

Mannen bak matdisken spør med en gang om han kan hjelpe oss med noe, og når vi sier at vi bare må orientere oss litt i godsakene, oppfordrer han oss straks til å gi et lite pip med en gang vi skulle trenge ham.

Vi går for en lunsj-tallerken med karbonade og grønnsaker, og kake og kaffe. Hun som står i kassa og tar imot betaling er også veldig blid, så stemningen er god når vi setter oss ned ved ett av de ledige bordene. Ikke en smule i sikte.

For å ta det beste først: Grønnsakene er sjeldent gode. Marché gir frihet til de enkelte kokker og daglige ledere virker det som. Her er uvanlig kombinasjoner, og blant annet bruk av rotgrønnsaker og bønner, som begge deler kan være så godt!

De brunede potetene er også veldig gode, mens karbonaden ikke virker hjemmelaget. Den smaker litt anonymt og industriaktig.

BUGNENDE: Det bugner godt i alle disker på Marché Solli, også i kakedisken.
BUGNENDE: Det bugner godt i alle disker på Marché Solli, også i kakedisken.

Eplekaka er nok laget på huset, men den er likevel litt tørr og uspennende. Det hjelper at den serveres med et stort smil og is. Kaffen er OK pluss.

(Testet juni 2017. Veikroa er nå nedlagt.)