MARCHÉ LIER: Rett ved motorveien, på E18 utenfor Drammen i retning Oslo ligger Marché med ladestasjon for Tesla.
MARCHÉ LIER: Rett ved motorveien, på E18 utenfor Drammen i retning Oslo ligger Marché med ladestasjon for Tesla.

Veimat-testen 2017: Marché Lier, Lier

Friskt og hjemmelaget

Det ser veldig innbydende ut. Marché holder stadig trøkket, selv om dette ikke er den beste av dem.

Publisert Sist oppdatert

Marche Lier

79 poeng

Marché Lier Sør ligger ved Kjellstad på E18 retning Oslo, St.Hallvardsvei 1, 3400 Lier. Ladestasjon.

Førsteinntrykk 8/10

Lyst og åpent med hyggelig og innbydende disk. Litt klønete og trang parkering. Tesla superlader.

Meny 8/10

Ganske liten, men den endrer seg i løpet av dagen. Salatbuffet, frokostbuffet, lunsjmeny og middagsretter.

Smak 6/10

Vårrullene er sprø, men kjedelige. Omelettsmørbrødet smaker nesten ingen ting. Godt utvalg av frisk salat. Skikkelig stekte poteter.

Pris 7/10

Marché er ikke av de billigste, men vi synes prisen står i stil med kvaliteten. Frokostbuffet til 155 kr er likevel litt drøyt.

Service 9/10

Flere blide og hyggelige damer bak disken. Du forsyner deg selv og rydder etter deg også.

Barnevennlig 9/10

Barnemenyen speiler voksenmenyen. Flott med friske juicer. Liten lekeplass ute og inne. Stellerom og krakk til å stå på ved vasken på toalettene.

Hjemmelaget 7/10

Både og. Vårruller og kjøttkaker, kake. Rødspette er frossen og ferdig.

Drikke 10/10

Noe av det beste vi har fått langs veien. Nylagde, friske juicer. Flere teer i løsvekt. Fruktmoster fra Askim. God kaffe.

Renhold 10/10

Rent og skikkelig. Fatene er fylt, og det ser delikat ut.

Toaletter 5/10

Båstoalettene er slitt og kan trenge en oppussing. Litt støvete og ikke helt rent selv om klokken bare er 11 om formiddagen. Mangler tørkepapir på herretoalettet.

På tross av at Marché Lier, utenfor Drammen i retning Oslo, er en typisk veikro og interiøret gjenspeiler det, så er det en helt annen opplevelse enn å stoppe på en vanlig veikro.

Det er store, pene boller med forskjellige salatingredienser og heldigvis alt annet enn kinakål og mais. Råkost i kremet dressing, salat med grove gryn, syltet rødløk og syltede gulrotskiver, kyllingsalat og friske grønnsaker gjør at det er lett å velge grønt – spesielt fordi det kommer som et tillegg til flere av lunsj- og middagsrettene.

På toppen kan du få litt krønsj av typen krutonger og sprø chips av søtpoteter. Marché er rett og slett ganske suverene på salater.

 FRISKT OG GRØNT: Bland din egen salat av friske grønnsaker og smak for all del på en av nypressede juicene.
FRISKT OG GRØNT: Bland din egen salat av friske grønnsaker og smak for all del på en av nypressede juicene.

Menyen er relativt liten med blant annet stekt flesk, kjøttkaker, entrecôte, dampet laks og panert rødspette. I tillegg har de frokostbuffet og lunsjretter.

Da vi kom nærmet deg seg slutten på frokostbuffeten, men den så likevel ut til å bestå av et ganske begrenset utvalg av pålegg.

ÅPENT OG INNBYDENDE: Marché Lier er en typisk veikro, men de klarer å presentere maten på en mer fristende måte enn mange andre steder.
ÅPENT OG INNBYDENDE: Marché Lier er en typisk veikro, men de klarer å presentere maten på en mer fristende måte enn mange andre steder.

Drikkeutvalget er ett av de beste vi har sett langs veien. Helt nypresset appelsinjuice og en frisk, ren juice av vannmelon med frisk mynte. Bringebær- eller eplemost fra Askim. Flere teer i løsvekt. Du slipper til og med og stå og kløne med teklyper. Teen er pent pakket i små porsjonsposer.

FARGERIK VEIMAT: Sprø vårruller og ferske salatgrønnsaker.
FARGERIK VEIMAT: Sprø vårruller og ferske salatgrønnsaker.

Når det står tre asiatiske damer bak disken og på kjøkkenet, er det fristende å velge vårruller fremfor kjøttkaker, selv om begge deler er hjemmelaget.

Vårrullene er supersprø og fylt med kjøtt og finsnittet kål og gulrøtter, men smaksmessig er de kjedelige og kanskje litt for tilpasset norske ganer. Omelettsmørbrødet lider egentlig samme skjebne - rett og slett litt smakløst.

Salatingrediensene velger du selv, og du forsyner deg av stekte poteter under varmelampene. Potetene er gode, men ikke varme.

Det meste er hjemmelaget på Marché.

Damen i disken lover at eggerøren lages med egg og fløte, ikke av pulver, men rødspettefileten er frossen og ferdig. Eplekaken er også hjemmebakt, og vaflene er nystekte vafler, men wienerbrødene er bake off.

(Testet av Motor juni 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. Veikroa er nå nedlagt.)