BEST I KLASSEN: Marché-filialen på Kløfta er den beste av kjedens spisesteder som vi har testet.
BEST I KLASSEN: Marché-filialen på Kløfta er den beste av kjedens spisesteder som vi har testet.

Veimat-testen 2017: Marché, Kløfta

Fremad Marché!

Vi har besøkt flere av kroene i Marché-kjeden, uten å bli skuffet. Ingen har vært bedre enn filialen på Kløfta.

Publisert Sist oppdatert

Marche Kløfta

84 poeng

Marché, Kløfta ligger i det store krysset der E16 fra Kongsvinger møter E6, på Kløfta noen mil nord for Oslo.

Førsteinntrykk 8/10

Delikat og effektivt, selv om dette ikke er Marches nyeste og fjongeste sted. Grei avkjøring og parkering. Små detaljer: Salt- og pepperkvern.

Meny 8/10

Ikke veldig omfangsrik, men variert. Fisk og kjøtt, raus salatbar, ferskt brød, friske juicer og utmerket dessertmeny!

Smak 9/10

Veldig god fisk. Vi smakte også på karbonadene, som også var gode. Og det er aldri galt når man både lukter og såvidt aner muskatnøtten i kålstuingen. Men hvorfor kalkunfilét med karrisaus skulle ha følge av tyttebær, er et lite mysterium…

Pris 8/10

Litt over snittet, men sjekk rabattmulighetene, for eksempel kan dessert og kaffe følge med.

Service 9/10

Bra, men det er så hektisk at smilet ikke er like bredt hele dagen. Ikke desto mindre: Tilsynelatende er de som jobber der genuint opptatt av at du skal ha en god matstund.

Barnevennlig 9/10

De fleste retter kommer også som barneporsjon, og dermed er utvalget riktig så bra. Lekerom midt i restauranten. Barnestoler.

Hjemmelaget 10/10

Alt! Gode råvarer, med Hadelandspoteter og ferske egg fra gård i nærheten. Alle kaker er laget på huset, og all mat tilberedes etter bestilling.

Drikke 9/10

Ferske, friske juicer. Rikelig utvalg av mineralvann og saft på flaske, i tillegg til øl med eller uten alkohol. Velg mellom ordinær traktekaffe eller nykvernede bønner. Godt utvalg av teer.

Renhold 8/10

Brukbart. Bordene ryddes og vaskes kjapt, men det hadde vært mulig å ta gulv og vegger litt oftere også.

Toaletter 6/10

Litt slitte og modne for et strøk maling. Stellerom/handicaptoalett krever at du låner nøkkelen i kassa. Og da er det formodentlig litt renere der…

Den ligger litt stakkarslig til, pakket inn i det lite sjarmerende veikrysset der E16 mot Kongsvinger skiller lag med E6, et godt kvarters kjøring nordover fra Oslo.

Men når man har kommet seg vel innenfor døra, begynner det å bli riktig trivelig. 

Ikke bare fordi det er klassisk Marché: Med friske råvarer, lekkert dandert, i serveringsområdet.

Første gang vi testet stedet skyldes kanskje den positive opplevelsen vel så mye at det er et smilende og gjestfritt personale som tar imot.

Det er ganske store forskjeller mellom de ulike spisestedene til Marché. De beste kjennetegnes blant annet ved engasjerte kokker og øvrige personale – som på Kløfta.

Andre gang vi testet var trykket litt annerledes. Det var senere på dagen, langt flere gjester, og kort sagt ganske hektisk. Men servicen var brukbar også da.

Vi kan dessverre telle de gangene vi har fått riktig god fisk på en veikro, i hvert fall på Østlandet. Men dette er en av dem!

Vi spiste en herlig bakt ørret med rømmesaus og frisk agurksalat. Potetene var to hakk over gjennomsnittet på norske veikroer, både de kokte og stekte kan trygt anbefales.

Det finnes mange kroer med vesentlig bredere utvalg på menyen enn Marché, men vi har til gode å finne et sted som vinner på kvantitet framfor kvalitet.

Det er litt ulikheter mellom Marché-kroene i hva de serverer, og vi har ikke prøvd alle de samme rettene på alle.

Men de har alle en salatbar og et utbud av kaker som er lett å sammenlikne. Og på begge disse scorer Kløfta-filialen helt i toppen.

(Testet av Motor april og juli 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. En redigert versjon av testen er publisert etter besøk nummer to. Veikroa er nå nedlagt.)