GRESK BURGER: Det ser fristende ut - en nystekt burger med mye godt tilbehør, stekte poteter og nygrillet brød. Hadde du bare ikke måttet slåss for å få has på den burgeren ... Foto: Motor-redaksjonen
GRESK BURGER: Det ser fristende ut - en nystekt burger med mye godt tilbehør, stekte poteter og nygrillet brød. Hadde du bare ikke måttet slåss for å få has på den burgeren ... Foto: Motor-redaksjonen

Veimat-testen 2018: Marché Rygge Øst

Dropp burgeren - ellers må du slåss med kniven

NB! Denne veikroa er nå stengt. En hyggelig veikro med god service - hadde du bare sluppet å måtte kjempe en kamp for å få has på burgeren.

Publisert Sist oppdatert

Marché Rygge Øst

78 poeng

Marché Rygge Øst, Storebaug 4, E6 retning Oslo, 1521 Moss, ladestasjon

Førsteinntrykk 8/10

Lite, men hyggelig med sofagruppe og tente lys. Følelsen av overdådige disker med mat er mindre enn hos Marché rett på den andre siden av E6. Romslig parkering. Bensinstasjon.

Meny 6/10

Liten meny med to burgere, dagens - svinenakke denne dagen, og lunsjretter med omelett, etc. Salatbar med seks salater. Hjemmebakte kaker. Ingen fisk på menyen.

Smak 6/10

Friskt og nylaget, men burgeren er så tørrstekt at det er en kamp, og potetene kunne trengt litt krydder. God, hjemmebakt eplekake med godt med epler. Krydret og god chai latte lover godt også for kaffedrikkene.

Pris 8/10

Burger til 179 kroner og dagens med kaffe til 199. Ingen retter over 200 kroner.

Service 10/10

Veldig hyggelig og blid dame i disken som ønsker velkommen, forteller om tilbudet og om maten. Burgeren blir stekt underveis og brakt til bordet.

Barnevennlig 8/10

Du kan få barneporsjon av alle retter, også burger + drikke (85,-). Lekerom inne og lekeplass ute, men på den andre siden av parkeringsplassen.

Hjemmelaget 8/10

Alt lages på huset og mye lages til mens du venter, men grønnsaker og poteter bærer preg av å stå under varmelamper.

Drikke 8/10

Et mindre utvalg drikke med noen sorter brus, eplesaft fra lokale Askim Frukt- og Bærpresseri, alkoholfritt øl, ferskpresset appelsinjuice, flere sorter kaffe og løs te pakket i porsjonspakker. Pluss for vann med isbiter.

Renhold 10/10

Rent, ryddig og innbydende. Bordene ryddes, og alt bærer preg av at noen bryr seg.

Toaletter 6/10

Enkle, litt slitte båstoaletter ned en trapp. Det at de er slitt gjør at de ikke fremstår helt delikate.

Dette er en mindre avdeling av Marché, og utvalget og presentasjonen er mindre enn på et par av de andre Marché-kafeene vi har besøkt.

Inntrykket er likevel veldig hyggelig, med sofakrok, friske blomster og tente stearinlys. En blid og hyggelig dame bak disken har tid til en prat og en anbefaling av menyen. Og bare det at noen ønsker velkommen, er et stort pluss!

 

Et stort skilt frister med to ulike hamburgere, og vi velger den greske.

- Den er litt friskere, anbefaler damen bak disken. Hun står og bruner svinenakken i det vi kommer.

Alt av varer er pent stilt opp og ryddet. Her ser det ut som om noen er opptatt av å gjøre det hyggelig på arbeidsplassen sin og for gjestene.

Hamburgeren stekes når du bestiller, og den blir servert ved bordet. Den ser fristende ut, med et ristet hamburgerbrød på toppen av en høy burger med tomater, agurk, fetaost, salat og dressing, og med stekte poteter ved siden av. Det er et solid måltid.

Hamburgeren er hjemmelaget og smaker rent, kvernet kjøtt, men den er dessverre så tørrstekt at det blir en kamp med kniven.

Stekte poteter er en kjærkommen erstatning for pommes frites synes vi, men de kunne hatt godt av litt krydder. Middagen blir reddet av en god chai latte og en hjemmebakt eplekake.

 

Barn kan velge små porsjoner fra hele menyen, også hamburger. Men det er det ikke så lett å forstå. Det kommer ikke tydelig frem av skiltingen, så sant du ikke spør.

(Testet av Motor januar 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. Veikroa er nå nedlagt.)