STOR FORSKJELL: Fire Marché veikroer ligger langs E6 mellom Vestby og avkjøringen til Sarpsborg. Det er ikke ett fett hvilken du velger. Foto: Motor-redaksjonen
STOR FORSKJELL: Fire Marché veikroer ligger langs E6 mellom Vestby og avkjøringen til Sarpsborg. Det er ikke ett fett hvilken du velger. Foto: Motor-redaksjonen

Veimat-testen 2018: Marché Solli

Det ble kaffe til torsken gitt

Service kan være vanskelig. På Marché Solli tilbys du kaffe til å ta med i bilen, men da er det en fordel at du får den med deg når du går. Kald kaffe er liksom ikke helt det samme.

Publisert Sist oppdatert

Marché Solli

73 poeng

Marché Solli ved E6 ved avkjøringen til Sarpsborg retning Svinesund, Solliveien 276, 1719 Greaker, ladestasjon

Førsteinntrykk 7/10

Stor parkeringsplass ved bensinstasjon. Det er lyst og åpent og med flere disker med mat. Selv om det er litt utplukket, fremstår det likevel som ganske fristende.

Meny 8/10

En liten meny med entrecôte, svineschnitzel, laksefilet, kjøttkaker og stekt flesk, fire typer hjemmelagde burgere, svinenakke og torsk. Salatbuffet, kakebuffet.

Smak 7/10

Fisken og de ovnsbakte grønnsakene er litt tørre, men hun i disken påpeker at det er en rest. Smaken er likevel veldig god. Til og med poteten med smeltet smør smaker godt! Vi forsyner oss med herlig frisk salat ved siden av. Kaffen er helt alminnelig grei.

Pris 6/10

Dagens middag fra 195-235 kroner inkl. kaffe og dessert. Spis så mye du vil til 289 kroner. Salatbuffet 89 og 119 kroner. Det er altså ikke et billig sted, og du skal nok være bra sulten for å få uttelling for "spis så mye du vil".

Service 6/10

Alminnelig god service, men litt varierende.

Barnevennlig 7/10

Barnemeny med kjøttkaker, pølse med pommes frites, laksefilet og burger inkl. drikke 85 kroner. Lekehjørne.

Hjemmelaget 8/10

Her som ellers på Marché, er det aller meste hjemmelaget, også burgerne og kakene. Salater lages selvfølgelig også på huset. Det er vel stort sett hamburgerbrød og kjøttkaker som ikke er hjemmelaget her.

Drikke 9/10

Et vanlig utvalg brus. Ferskpresset juice. Safter fra det lokale Askim Frukt- og Bærpresseri. Te i løsvekt pakket i poser. Alminnelig god kaffe. Kaffemeny. Friskt, iskaldt vann med agurkskiver.

Renhold 10/10

Rent og ryddig. Alle bord er ryddet, og presentasjonen av maten ser oversiktlig og fristende ut.

Toaletter 5/10

Båstoaletter ned en trapp. De fremstår som slitt, og dermed ikke helt rene, selv om de nok er det. Støvete på toppen av håndkleholder og rør.

Bygget som huser Marché ved innkjøringen til Sarpsborg, er helt likt Marché Vestby. Likevel fremstår kroa veldig mye hyggeligere og mer innbydende.

Det er flere disker med mat og drikke og større salatbuffet. Her har de flere fristende hjemmebakte kaker og ferskpresset juice i glass. Det er friske blomster og stearinlys på bordene.

 

Men menyen er liten, og i middagsdisken ligger en svinenakke og en liten rest av torsk.

Torsken er ovnsbakt og serveres med bacon og persilledryss og ovnsbakte grønnsaker, og selv om det helt tydelig bare er en rest – det legger ikke hun i disken skjul på heller, så frister det mer enn svinenakke.

 

Fordi det ikke er så mye fisk igjen, tilbyr hun seg å slå av på prisen. I tillegg må vi gjerne forsyne oss med salat ved siden av.

Salatbuffeten består av fargerike salater, litt pasta og ovnsbakte grønnsaker, flere dressinger og sauser, og det frister både som tilbehør og som egen rett (119 kroner for stor porsjon og 89 for liten). Vi tester flere av salatene, og alt smaker og ser friskt og godt ut.

Servicen er litt varierende. Plutselig står vi der med kaffe i et pappbeger til maten. Det vi egentlig ber om er «kaffe på veien», som det står på menyen ved kassen. Tanken var å ta den i bilen. Vi prøver å forklare, men det når ikke inn. Så det blir torsk og kaffe i stedet.

Da er det mer tak i den andre i disken, hun som tilbød oss avslag i prisen på torsken. Når vi spør om vi kan ta med oss resten av fisken, får vi resten av middagen med oss i en eske. Det er ikke noe problem!

På den måten rakk i hvert fall ikke kaffen å bli helt kald før vi kom i bilen. Kaffen er forøvrig fra kolbe, den er varm og fin, og helt alminnelig god på smak. I tillegg kan du velge fra en liten kaffemeny.

(Testet av Motor januar 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. Veikroa er nå nedlagt.)