IKKE SELVKJØRENDE: Tyske myndigheter advarer nå alle eiere av Tesla Model S om at bilen ikke er selvkjørende, selv om den har en funksjon som heter Autopilot. Foto: Tesla
IKKE SELVKJØRENDE: Tyske myndigheter advarer nå alle eiere av Tesla Model S om at bilen ikke er selvkjørende, selv om den har en funksjon som heter Autopilot. Foto: Tesla

Tyske myndigheter advarer Tesla-eiere mot autopilot

Tyskland advarer nå Tesla-eiere om at bruk av bilens såkalte Autopilot-funksjon krever føreren fulle oppmerksomhet til en hver tid. Den gjør ikke bilen selvkjørende.

Publisert Sist oppdatert

Det er de føderale trafikkmyndighetene i Tyskland som har sendt brev til alle Tesla-eiere i Tyskland der de skriver at Autopiloten bare er et hjelpemiddel og ikke et system som gjør at bilen kjører seg selv, mens sjåføren kan være opptatt med andre ting. Tysk lov krever at sjåføren alltid skal være oppmerksom og alltid ha full kontroll over bilen, heter det i det samme brevet, ifølge Automotive News.

Les også: Tesla nye Model 3 vil koste 300.000

Tesla introduserte sin Autopilot i oktober i fjor. Den hjelper føreren å styre og holde bilen i kjørebanen, samt holde riktig avstand til bilen foran. For mange av Tesla-modellene var det nok med en oppdateringen av mykvaren i bilen for å få Autopilot-funksjonen.

I en kommentar sier Tesla at de alltid har vært tydelige på at deres Autopilot bare er et hjelpemiddel som krever at sjåføren er oppmerksom. Det var uansett mange som oppfattet budskapet til Tesla-sjef Elon Musk på en helt annen måte da han introduserte Autopilot i oktober i fjor. Mange eiere oppfattet dette som at deres Model S ble selvkjørende.

Les også: Eldrid og Olav får Europas første Model X

Teslas Autopilot-funksjon har vært under etterforskning etter at en Model S-eier ble drept i en kollisjon med en lastebil i Florida i mai. Tyske myndigheter undersøker også systemet, og i en intern rapport som det tyske bladet Der Spiegel har sett, beskrives funksjonen som ”en betydelig trafikkrisiko”.