IKKE MEDHOLD: Mannen hevdet han ikke sovnet bak rattet, men Finansklagenemnda støtte forsikringsselskapet som avkortet erstatningen.
IKKE MEDHOLD: Mannen hevdet han ikke sovnet bak rattet, men Finansklagenemnda støtte forsikringsselskapet som avkortet erstatningen.

Forsikringen avkortes med 50.000 kr:

Sovnet bak rattet og krasjet

Mannen sovnet bak rattet og krasjet. Dermed avkorter forsikringsselskapet skadeutbetalingen med 50.000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Så mye koster det å sovne bak rattet.

Mannen og hans kone var på en fire timers kjøretur da bilen deres plutselig kom over i motgående kjørebane og kolliderte med motgående bil.

Flere tegn tyder på at mannen, som satt bak rattet, har sovnet.

Men både han og hans kone benekter dette, og tok saken inn for Finansklagenemnda – som nå har gjort vedtak. Det ble materielle skader for over 300.000 kroner. 50.000 av dette må ekteparet selv betale, fordi forsikringsselskapet avkorter utbetalingen.

Avkortningen er stadfestet av Finansklagenemnda.

Les også: Slik risikerer du å få farlige biler fra forsikringsselskapene

Rett veistrekning

Ulykken skjedde midt på dagen en maidag i fjor på en oversiktlig og rett veistrekning. Det var ingen synlige bremsespor på stedet, og føreren, ektemannen, kunne heller ikke huske hva som skjedde før ulykken.

Han hadde ingen forklaring på hvorfor han kom over i motgående kjørebane.

Forsikringsselskapet mener dette er bevis godt nok for at mannen sovnet, noe Finansklagenemnda er enig i. Selskapet og nemnda mener det er ekstra alvorlig at ekteparet kjørte med en tilhenger i 80 km/t da ulykken skjedde.

Les også: Manglende forsikring koster 50.000 kr i året

Forelegg

I tillegg til avkortningen er føreren også ilagt et forelegg av politiet for brudd på den generelle aktsomhetsregelen i vegtrafikkloven. Han mistet også førerkortet i seks måneder.

Finansklagenemnda er et tvisteløsningsorgan som behandler tvister mellom forbrukere og finansbransjen. Avgjørelsene tas av en gruppe medlemmer som både representerer forbrukersiden og finansnæringen.