TAKATA-AIRBAG: Det kan oppstå funksjonsfeil som følge av høy temperatur og fuktighet. Derfor kaller Toyota tilbake 3 millioner biler. Foto: Takata
TAKATA-AIRBAG: Det kan oppstå funksjonsfeil som følge av høy temperatur og fuktighet. Derfor kaller Toyota tilbake 3 millioner biler. Foto: Takata

FRYKTER FEIL I KOLLISJONSPUTENE

Toyota tilbakekaller 3 millioner biler – 3.000 i Norge

Toyota utvider nå tilbakekallingene i forbindelse med mulige feil på Takata-kollisjonsputene. Tre millioner biler kalles tilbake, men bare 3.149 av disse er i Norge. De fleste bilene er Yaris og Auris-modeller.

Publisert Sist oppdatert

– Så vidt jeg vet har det ikke vært noen problemer med disse kollisjonsputene i Norge. Det er snakk om at det kan oppstå funksjonsfeil som følge av høy temperatur og fuktighet. Da sier det seg selv at biler i Norge ikke er spesielt utsatt. Uansett tar vi inn disse bilene på verksted og bytter de aktuelle delene for å være på den sikre siden, ser informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge.

Les også: Motor tester Toyota Auris Hybrid

– Så vidt jeg vet er største delen av de tre millioner bilene som nå tilbakekalles i Japan og Kina.  I Norge er det snakk om 1400 Yaris-modeller, 1500 Auris-modeller og i underkant av 200 Corolla. Alle er av eldre årgang, sier Olsen.

Les også: 80 år siden første Toyota rullet på veien

Takata har produsert kollisjonsputer med feil til en rekke bilfabrikker.

De siste årene har dette medført tilbakekalling og utbedring av flere titalls millioner biler. Det har vært flere dødsfall i forbindelse med disse kollisjonsputene. Når de har løst ut, har skarpe deler av utløsermekanismen fulgt med og truffet bilføreren i brystet.

Hardest rammet av dette har Honda vært.

Så langt Olsen kjenner til, har Toyota ikke opplevd noen dødsfall som følge av disse feilene.