TOPP: Vollan gjestestue innerst i Balsfjorden er en av Nord-Norges, ja hele Norges, beste veikroer.

Veimat-testen 2017: Vollan gjestestue, Nordkjosbotn

Et prakteksemplar av en veikro

Vollan gjestestue er en institusjon blant veikroene i Nord-Norge. Den posisjonen jobber de godt med å ta vare på.

Publisert Sist oppdatert

Vollan Gjestestue

88 poeng

Vollan Gjestestue som ligger langs E6 innerst i Balsfjorden, der E8 nordfra går av mot Tromsø. 2 minutter å gå til ladestasjon.

Førsteinntrykk 9/10

Romslige og trivelige lokaler, med effektivt disk-område og en innredning som både er hjemmekoselig og som kan skaleres opp ved storinntrykk.

Meny 10/10

Tradisjonell, hjemmelaget husmannskost – med et imponerende rikt utvalg av retter.

Smak 9/10

Utmerkede smaker vitner om et kjøkken som kan sitt fag, men det går an å være enda mer vågal når man lokker med «smakfull urtesaus».

Pris 8/10

Har et visst spenn på prisene, men det generelle nivået er ikke høyt. Smårettene koster fra rundt 80 kroner for de enkleste, mens en pannestekt tørrfiskfilét koster 324 kroner.

Service 9/10

God og effektiv, men kanskje mer preget av effektivitet enn smil?

Barnevennlig 8/10

Bra barnemeny. Har barnestoler, beliggenheten gjør lekeområdet ute noe begrenset.

Hjemmelaget 9/10

Profilerer seg på det hjemmelagde og ekte, og leverer ganske bra på det – med råvarer fra distrikter. Ypperlige kaker!

Drikke 8/10

OK kaffe. Mineralvann, i tillegg til øl og vin.

Renhold 9/10

Brukbart rent og ryddig, selv sent på dagen da vi kom innom. Raske til å rydde, som seg hør og bør en veikro med bra trafikk.

Toaletter 9/10

Ligger i kjelleren. Ellers upåklagelig, både standard og renhold.

Hvis du ønsker at en veikro skal tilby velsmakende, hjemmelaget mat fra en variert meny med forankring i norsk tradisjonskost, ja, da er Vollan midt i blinken.

Med sin beliggenhet innerst i vakre Balsfjorden, der E6 møter E8, har Vollan vært et yndet stoppested for reisende gjennom generasjoner.

Les også: Dette bør du vite når du leter etter god veimat i Troms og Finnmark

 

LOKALT: Lammeskank fra lokale produsenter.

Stedet er stadig oppgradert, og har i dag en standard som er helt toppsjiktet blant norske veikroer.

Vollan har dessuten et godt overnattingstilbud, med nye hotellrom til sommerpris godt under tusenlappen.

Stedet har en imponerende variert og kreativ meny, med retter som har tilhørighet til mat-tradisjon og -produksjon i distriktet.

Her er ikke taco, ikke kebab, ikke biffsnadder –  men dog hamburger og lasagne (og så er det pizza i kjellerstua).

Ikke mange veikroer kan skilte med en skikkelig suppe, men på Vollan har de opptil et halvdusin slike.

En bestselger-trio med finnbiff, hjemmelagde kjøttkaker og saltkjøttlapskaus understreker at husmannskosten holdes høyt i hevd.

Sist, men ikke minst:

Du får påfyll på dagens rett, hvis du har lyst på mer. Og det gjør du ofte på Vollan. Husk bare at kake-utvalget er usedvanlig godt…

(Testet av Motor juni 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)