RAUSE PORSJONER: Fiskeburgeren er hjemmelaget og serveres med gode, stekte poteter.
Veimat-testen 2019: Sofias Café og Bar
Her er det maten som er best – og det er jo gjerne det viktigste
Skal du kjøre Rv 7 gjennom Geilo, er det ikke langt til kafeen Sofias på Bardøla Høyfjellshotell. Kafeen ligger riktignok ikke rett langs veien som egentlig er et kriterium for å bli definert som «veimat». Flere anbefalinger gjør likevel at vi tester den. Noen ganger er det verdt å ta en liten omvei.
Sofias Café og Bar, Bardøla Høyfjellshotell, Bardølavegen 33, Geilo, noen minutter fra Rv7 mellom Oslo og Bergen.
https://bardola.no/mat-og-drikke/sofias/
Førsteinntrykk
5/10
Litt trangt lokale, delvis uten vinduer. Noen minutters kjøring fra Rv 7.
Meny
8/10
Stor meny med små og store retter, også vegetar og flere fiskeretter. Bare tre større hovedretter.
Smak
8/10
Litt vel salt, litt tørt, men godt og rikelig av skikkelige råvarer.
Pris
7/10
Priser fra 59 kroner til 349 (indrefilet). Mye til under 200 kroner.
Service
7/10
Alminnelig hyggelig.
Barnevennlig
7/10
Barnemenyen er liten, med sandwich, pølser og pommes frites, burger og pasta bolognese. Barnestoler.
Hjemmelaget
10/10
Her er så godt som alt hjemmelaget, også pralinene til kaffen. Brød fra Highland Bakeri på Geilo.
Drikke
8/10
Normalt utvalg av brus, lokal eplemost og hjemmelaget smoothie. Kaffe- og temeny. God kaffe.
Renhold
8/10
Alminnelig godt renhold.
Toaletter
8/10
Greie adskilte toaletter ute i resepsjonen.
Kafeen minner litt om et tog. Lokalet er delt opp i flere små rom, og flere av dem mangler vindu. Lokalet er rett og slett litt pussig.
Vi slår oss ned i en sofa under bokhyllen med kartblad og løypeforslag på veggen.
Det føles litt trangt, men servitøren som kommer med menyen er hyggelig og kan anbefale både supper og burgere.
Det er maten som er best med Sofias, og det er jo gjerne det viktigste. Vi bestiller en klar kyllingsuppe og en fiskeburger.
Suppen ser ikke ser spennende ut, men den er deilig krydret og rykende varm, selv om den er litt i overkant salt.
Fiskeburgeren i seg selv er litt tørr, men god på smak. Spesielt er det godt med sitrongress til. Det gir en litt asiatisk smak på det hele.
Det serveres godt brød til, fra Highland Bakeri på Geilo, og brødet er ristet i pannen.
Vi får også masse gode ovnsbakte poteter. Det er langt å foretrekke fremfor pommes frites, synes vi. En frisk urtedressing løfter det hele.
Porsjonene er rause, og så godt som alt er hjemmelaget hos Sofias – både sauser, fiskeburger og supper.
De er også kjent for konditorvarene sine, og de små pralinene vi får til kaffen er selvfølgelig laget på kjøkkenet de og.
Menyen er stor og vitner om at mange nok kommer for å spise middag her om kvelden.
De har for eksempel pannestekt fjellørret, lammefilet og grillet indrefilet av okse som er det dyreste på menyen til 349 kroner.
Men de har mye annet som passer til et raskere måltid – som dagens pasta, kremet fiskesuppe og viltburger.
To burgere og en salat står oppført under vegetariske retter, men det er ikke sikkert alle er enige i at en fiskeburger hører hjemme der.
I tillegg til den vanlige brusen, kan du få friskpresset eplemost som er levert direkte fra et nokså lokalt fruktpresseri.
De tilbyr også dagens smoothie – laget på huset selvfølgelig, og en del øl fra håndverksbryggerier.
(Testet av Motor i januar 2019. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)