ET STED TIDEN HAR LØPT FRA: Den litt gammelmodige stilen preger kroa, selv om det er gjort forsøk på å friske opp med kunstige blomster.
Veimat-testen 2019: Hadeland Gjestegård
Helt midt på treet – så vidt
Ved første øyekast er alt som før, den romslige parkeringsplassen, det store trehuset, disken med plastpakkede ferdigkaker og menyen som henger på tavlene ovenfor.
Hadeland Gjestegård
Nordre Ålsveien 2, Jaren. Ligger rett ved riksvei 4 mellom Oslo og Gjøvik.
Ikke elbillading.
www.hadelandgjestegard.no
Førsteinntrykk
6/10
Typisk gammeldags veikro vil vi si. Trebygg med en blandet stil innendørs, godt med parkeringsplasser.
Meny
5/10
Dagens, pluss stekt flesk, lasagne og et par biffretter. Ellers mye gatekjøkkenmat.
Smak
5/10
Helt midt på treet. Biffkjøttet er godt, i likhet med flesket, men ikke noe er spesielt minneverdig.
Pris
5/10
De ligger sånn midt på treet, men vi tenker likevel at dette ikke er noe kupp, med tanke på kvaliteten.
Service
5/10
Helt OK. Utmerker seg ikke i noen retning.
Barnevennlig
5/10
Barnestoler. Kjedelig barnemeny. Store lokaler og toaletter i samme etasje er en fordel når man har med barn.
Hjemmelaget
5/10
Her er det ikke mye hjemmelaget – med unntak av noe tilbehør, som kålstuing. Men kjøttet er riktig stekt.
Drikke
5/10
Stor kjøledisk med de vanlige brusflaskene. Vann tilgjengelig fra dispenser, Ingen isbiter. Anonym kaffe.
Renhold
7/10
Bordene blir ryddet fortløpende. Litt søplete på det teppelagte gulvet.
Toaletter
8/10
Ganske moderne, romslige og lyse toaletter som ser godt renholdt ut, selv om det er like før stengetid.
Vi synes kanskje menyen minner enda litt mer om gatekjøkken enn sist vi var her – men det kan kanskje også skyldes at dagens er utsolgt.
Men fylt rødspette, som er dagens, er vel ved nærmere ettertanke også ganske nær gatekjøkkenmat, med mindre den er hjemmelaget. Og det er det lite av det på Hadeland Gjestegård.
Vi spør om bearnaisesausen er hjemmelaget, siden den serveres både til biffsnadder og biff, og får et nølende ja.
Det vil si at den tilberedes på huset, men den lages av pulver. Vi tenker at mye av den ferdiglagede maten du finner i butikken er bedre og til en tredel av prisen.
Når det er sagt er det ingen usmak på verken flesket, biffen eller biffsnadderet.
Men vi savner sprøheten i flesket. En kålstuing kan sjelden bli feil, men denne er ikke minneverdig, og potetene er på det jevne. De er i hvert fall ikke vasne.
Tilbehøret til biff og biffsnadder er ferdiglaget pommes frites, det obligatoriske snevet av salat, med salatblad, tomatbåt og agurkskive – og Thousand Island-dressing fra flaske.
Vi drikker Pepsi og vann, isbiter finnes ikke.
Servicen ellers er ikke bemerkelsesverdig, verken negativt eller positivt. Men de bærer maten ut til bordet, det er en fin gest, og det ryddes fortløpende.
Interiørmessig er dette et sted tiden har løpt fra. En gammelmodig stil er forsøkt frisket opp med en masse kunstige blomster og noen engelske bokstaver hvor det står HOME.
Men det er luftig, med god plass, OK stoler og fine og lyse toaletter i samme etasje. Det er et pluss.
I det hele tatt virker det som det rusler og går her, uten de store overraskelsene.
Hadeland Gjestegård er et alternativ hvis du vil sitte ned og få en kopp kaffe til maten i stedet for å gå på gatekjøkken.
Selv om kaffen var tynn, litt sur og smakløs. Men vi kom også på slutten av dagen, og kaffen var den siste som var igjen i kolben.
Vi vet ikke om det å få med seg siste rest sier noe om denne veikroa i overført betydning, men vi mener i hvert fall at standarden har falt siden tidligere besøk.
Og det store lokalet blir veldig stort når det er få gjester, selv om det kan være tilfeldig. Litt småkaldt innendørs var det også.
(Testet av Motor i mars 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)