Dovreskogen Gjestegård ligger ved E6, drøyt 20 minutter sør for Dombås, Gudbrandsdalsvegen 225, 2663 Dovreskogen.
Førsteinntrykk
7/10
Alminnelig veikro ved bensinstasjon med stor parkeringsplass og godt med sitteplasser. Uteservering.
Meny
7/10
Stekt laks, hjemmelaget lasagne, kyllingpasta, biffpasta, fem typer snadder (f.eks. biff- og kylling-), kebab, pizza, burgere og kebab etc. Smørbrød i disken.
Smak
7/10
Hjemmelaget lasagne, men kunne vært litt mer krydret, og skorpene er harde. Ørlite frisk salat med 1 – én – tomatskive. Men den hjemmelagde, tyrkiske yoghurten er super.
Pris
6/10
Litt over gjennomsnittet for veikromat. 205 kr for mexican snadder og 250 kr for biff på en veikro er stivt. 179 kr for lasagnen vi spiste.
Service
10/10
Eieren er hyggelig og serviceorientert, ivrig etter å fortelle og forklare. Han kommer eksempelvis med to skåler av sin hjemmelagde tyrkiske yoghurt så vi skal få smake.
Barnevennlig
8/10
Barn kan få halv porsjon av voksenmeny.
Hjemmelaget
7/10
Laksen er fersk, lasagnen hjemmelaget, kjøttet er ferskt, men kjøttkaker for eksempel, er fra Gilde.
Drikke
7/10
Brus, juice, melk og alminnelig grei kaffe.
Renhold
9/10
Rent, fint og ryddig.
Toaletter
8/10
Litt slitte båstoaletter, men det er rent.
Det er veldig morsomt når du møter en ivrig og entusiastisk eier/driver av et spisested, og her gjør du det.
I det øyeblikket vi spør om han har noe som er hjemmelaget, kommer han rundt disken for å fortelle og forklare, om fersk laks som er fanget dagen før, om ferskt kjøtt fra Gilde, og om lasagnen som de lager i to store bakker for at den skal vare i noen dager.
Det er vanskelig å ikke la seg sjarmere av sånt, selv om mye annet i disken er alt annet enn hjemmelaget.
Men aller best blir det når vi har satt oss ut i solen for å vente på maten. Da kommer han og beklager at han er gått tom for rømme til lasagnen.
Men vil vi ha hans hjemmelagde tyrkiske yoghurt i stedet?
Dermed kommer han med to dessertskåler med hjemmelaget yoghurt så vi får smake, og den er mye bedre enn den du får kjøpt i butikken. I tillegg får vi hele forklaringen på hvordan man kan lage den selv.
Da er det ikke så farlig at lasagnen er tørr i kantene, at den kunne vært mer krydret, og salaten består at ørlite grønt og én – 1 – tomatskive. For den yoghurten er verdt hele måltidet.
Vi begynner så smått å drømme om honning og nøtter, eller kanskje litt friske bær på toppen. Og i hvert fall har vi fått inspirasjon til å gå hjem og lage vår egen tyrkiske yoghurt – takket være en tyrker på Dovre.
P.S. I det vi er på vei til bilen kommer han løpende igjen med et lite spann med hjemmelaget yoghurt til oss!
(Testet av Motor juni 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. Veikroa er nå nedlagt.)